Miljöpartiet på väg att bli ett demokrati hot

Igår var det valstuga och träff med många människor. Däremot går det inte att glömma, det som hände igårnatt att en ledande person gått in på vårt datanät. Kusligt blir det när man läser en aftontidning och ser hur en del utspel kommit i närhet av vad vi planerat, allt enligt en tidning.

Igår blev ingen morgonpromenad men väl en kvällstur. Jag blir både arg och ledsen när jag hör att miljöpartiets Nina Björby vill lagstifta hur länge ledamöter ska sitta i kommun, landsting och riksdag. (Björby vill lagstifta om partiernas möjligt att fastställa sina valsedlar genom att begränsa valmöjligheten i mer än 3 perioder). Hur skulle landet se ut om det bara satt nykomlingar? Skulle det bli mera miljöpartiflum? Skämt åsido, ett grövre övertramp på demokratin är det länge sedan jag hört. Ska man stifta lagar på det sättet över partierna – då är det slut med demokratin. För varje ingrepp i partiernas nomineringsförfarande är ett mycket allvarligt hot mot demokratin. Sånt sysslar man bara med i diktaturer och kommuniststater, dvs. att man stiftar den typen av lagar. Samarbetar vårt parti verkligen med ett sånt parti med den synen de har på demokratin? Undra på att vi internt och även externt får kritik för samarbetet. Hur partierna vill göra är en sak för dom och inte lagstiftningen, punkt slut. Jag mår illa när jag hör en sån demokratisyn.

2 kommentarer

  1. Jörgen

    Ja, man kan ju undra vad miljöpartiet mer kommer att hitta på här i Umeå när de vill begränsa partiernas egna demokrati…

    Väl värt att fundera över hur man lägger sin röst den 17…

  2. Urban

    Nej du Lennart, nu röstade jag inte på MP detta år men jag håller absolut med att man borde inför någon form av maxtid i alla fall. Tycker att sitter man vald (eller vad man kan säga om man ligger först på listan så blir man inte vald tycker igentligen jag) ska man tillbaka till ett riktigt yrkesliv efter ett par år, säg 2 eller 3 perioder. Efter att då ha jobbat på riktigt typ 10 år kan man få komma tillbaka igen. Samma sak innom facket, man ska inte kunna sitta och rutna på en stol bara för att man har kommit med en gång som det är idag. Antigen ska man in med en max tid eller direkt val, dvs de som fått flest kryss hamnar länst upp, oberoede på hur partiet tycker. Då funkar ett riktigt val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.