Folkpartiet och dataintrång

I går fick benen och musklerna hämta sig. Sammanträdesdagen förflöt som väntat med en liten stunds diskussion med socialministern mitt på dagen, samt att följa med på TV om folkpartiets dataspioneri på kvällen, det var gårdagen.

Jag sticker inte under stol med att jag, inte i min vildaste fantasi, trodde något sådant om ett parti som i sitt agerande utåt satt all moral och etik så högt. Uppgifterna som kommit fram visar på att den yttersta partiledningen varit med, till och med Lejonborgs högra hand, partisekreteraren och att man använt kunskaperna med egna utspel bland annat här i Umeå.
Sorgligt för alla ideellt arbetande folkpartister som arbetar för idéerna. Både Britt-Marie Lövgren och Håkan Lind sitter i partistyrelsen men det är säkert helt lönlöst att fråga vad dom visste, även om partistyrelsen bär ansvar.

Alliansen har ju sagt att man har ett mycket tight samarbete och nycklarna i det arbetet är självklart partisekreterarna, så det skulle inte vara otänkbart att de kunskaper som man fått via dataintrånget använts vidare.

Däremot förvånas jag mycket över att inte Maud Olofsson tagit till släggan ordentligt, det brukar hon ju göra och budskapet från henne tidigare är alltid – avgå. Det har hon ännu inte sagt. Jag tror Ågren och andra moderater ler i mjugg och känner att en del väljare med borgliga värderingar kommer tillbaka. Tänk om vi fick diskutera hur vi ska ha med välfärden och dess finansiering istället.

Idag ska jag möta ett företag som säger sig kunna bygga billigt, eller mycket billigt, om man får tro den information jag fått. Får höra om dom är intresserad av att reservera mark. Annars så blir det i överlag en jäktig eftermiddag med den träffen, TV debatt med Ågren som spelas in, invigning av nya universum, och möte med byggjobbarna. Ganska stressig eftermiddag.

En kommentar

  1. Eva Norgren

    Hej! Tänk om…låt dig inte styras av slumpen (medias vinklingar) vad som ska diskuteras. Välvärdsfinansieringen -HUR kan den försummas? Fråga: Är det makten som tjusar dig till pol. arbete – eller en sann övertygelse om att du har resurser att bidra till ett samhälle i förändring? Hur mycket väver du in i ditt röstfiske av den katastrofalt hotande miljöförstöringen? Vågar du vara obekväm med vad som egentligen krävs av oss medborgare för en kursändring i energihänseende???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.