Lite funderingar

Dagen igår förflöt helt enligt planerna med möten med väljare, bland annat på Berghem med många positiva människor. Det var också roligt att träffa en som bestämt sig för att rösta för första gången.

ANDERS PASSAR NOG BÄST SOM LEKFARBROR!

Det förvånar mig mycket att Anders Sellström fortfarande leker med dockor, klär dom så att dom ska likna mig och ger både frågor och svar. Ett sätt för honom att få lite uppmärksamhet för sig själv och Kd. Tråkigt att media går på hans reklamjippo. Tänk vilket liv det skulle ha varit om jag gjort samma sak, vad jag skulle blivit bespottad. Rubrikerna skulle ha varit att jag gått över alla gränser för vad en som leder en kommun och vill fortsätta med detta får göra. Nåväl, jag nöjer mig att leka med mitt barnbarn och för mig är det ingen lek att leda Umeå. Anders uppgift bör nog vara att leka, och med dockor, om han känner för det.

DEBATTER FÖR VEM?

Ska jag debattera med alla, även om jag förstår att det går ut på att vara dragplåster för deras budskap? Även VK har ordnat en liten debattserie där de valt att matcha Britt-Marie som alternativ mot mig, som ledare för kommunen. Troligast är väl att det är moderaterna som är ledningsalternativet om de gör ett normalare val än senast. Vi har även debatterat mot varandra i TV4. Utifrån ett sånt upplägg känns det inte som Sellström överhuvudtaget är en motkandidat som Umeås regeringschef. Vårt budskap är att Rösta på Holmlund slipper du Ågren.

SVT VÄSTERBOTTEN

Jag kan inte låta bli att fundera över SVT och deras intresse för sin egen hemsida och möjligheten "Fråga din politiker". Min förhoppning är ju att frågorna ska komma till oss politiker direkt utan mellanhänder. Jag trodde att TV:s uppgift var att göra TV för licenspengarna, inte att förmedla frågor till politiker.

RADION

Radioledningen ger sig också på ett inkört program som Gender. Ett program om jämställdhet och genusfrågor, men det verkar ointressant för radioledningen, som inte heller verkar särskilt intresserad av att samtidigt föra en dialog med sina anställda.

JUSTITIEMINISTERBESÖK

Onsdag innebär näringsutskott, där vi inte har alltför många beslut att ta men mycket bra information. Sedan blir det mer val idag med möten med väljare och möjlighet att återigen att få träffa Tomas Bodström när han besöker oss. Synd bara att det blivit något misstag i annonseringen. En av hans första uppdrag var bland annat att inviga den nya polishögskolan här i Umeå då vi lyckades få den utlokaliserad hit från Stockholm. Ett klokt beslut, vilket även den person jag mötte för ett tag sedan, som snart var färdig med sin utbildning och som fått jobb i sin hemkommun tyckte.

INGET FIRANDE I WASA

Jag hinner inte åka till Wasa imorgon kväll då vårt kungahus besöker staden vid deras 400års jubileum som stad. Jag tvingas tacka nej på grund av kommunikationsproblem. Kung och drottning är där för att det var Sveriges Kung Karl IX som grundade staden. Eventuellt hade det funnits förbindelser över kvarken om vi varit samma land. Lika säkert har det funnits andra problem för Finland vill vara ett eget land och har ju varit i krig för detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.