Vem styr debatten? Media eller politiken?

Återigen har det varit en dag med många samtal med väljare på torget och i valstugan. Samtalen har varit intressanta, men när det gäller vissa frågor så känns det som vi inte fått ut den politik som vi står för. Min enda tanke i ett sånt läge är: styr media debatten om vad som är viktigt för väljarna? Jag är fruktansvärt frustrerad över att dom på tv ska bestämma vad som sägs. Även om jag inte är en anhängare av Ulf Adelsson, fd. partiledare för moderaterna, så delar jag hans uppfattning att det är partierna som ska styra och inte media. Varför ska enskilda redaktörer bestämma vad som är viktigt i en valrörelse? Media vill bestämma vad som är rätt eller fel.

DEBATTER
I Umeå har vi haft få offentliga debatter. Gruppledaren för m, Anders Ågren och jag har debatterat i TV4. Britt-Marie Lövgren, fp, och jag har debatterat i VK:s tält på torget och sedan har det varit en debatt i radion med deltagare från alla partier i Umeå. Då leker Sellström, kd, fortfarande med dockor på torget, och ja det får han väl göra för vi kommer inte att införa ett förbud mot att leka med dockor i den lokala ordningsstadgan.

ATT TRÄFFA FOLK ÄR DET ROLIGASTE

Jag gillar egentligen bäst att vara ute bland folk och ge en bild av vart vi står i en fråga och förklara. Sånt går aldrig att förklara på några sekunder i en debatt. Politiken blir snuttifierad utan att väljarna får lära känna oss politiker och få en bild av helheten.

UPPLOPP

Vi är på väg in i upploppskurvan nu och imorgon (när detta skrivs) så kommer jag att ha lite torgmöten och andra aktiviteter med Carin Jämtin, som är den största positiva överraskningen för mig som Göran tagit in. Ibbe (skolministern) kände jag sedan tidigare och dom flesta andra efter en lång tid i partiet. Persson har en känsla för att ta fram duktiga doldisar.

ATT BLOGGA

När det gäller möjligheten att blogga på VK så var jag tveksam i början till att ställa upp och jag tog upp skälen till detta i mitt första blogginlägg. Jag vet inte om jag har tid att fortsätta efter valet. Jag har tagit uppdraget på allra största allvar och redovisat de tankar som rör sig i min skalle. Saker som jag troligen skulle ha skrivit ner i en dagbok som är offentlig. Jag har självklart inte blandat in min familj i bloggandet då även vi politiker som har fått förtroende att representera ett parti måste ha ett privatliv. Det enda jag kan säga är att min Inger blir lite irriterad om vi ska ut på stan eller om vi ska gå ut och käka då jag alltid ska försöka ge svar på frågor, vi får nästan aldrig äta i fred hemma heller för telefonen ringer precis som när vi går ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.