Tillsättande av Kvarkenrådschef och nomineringar

Kvarkenrådschef
Igår tillsattes den nya chefen för Kvarkenrådet och det blev Christina Knookola som fick tjänsten. Vi tror på henne även om det säkert finns folk som kommer att motarbeta henne. Däremot har jag varit bekymrad över hur pass detaljerad information som funnits ute i de finska tidningarna, bara någon dag efter. Det känns nästan som vi skulle ha varit avlyssnad. Men ingen har sagt något och båda två nekar. Sorgligt. Men visst har jag lärt mig vilka personer man kan informera om allt till och veta att det man sagt stannar. För mig är det viktigt att ge information och detta gäller både kollegor i mitt eget parti och i andra partier. Dom som inte håller tyst får inget mer veta och jag vet ju vilka som fått veta något.

Nomineringar
Nu pågår framvaskandet av kandidater. Det gäller för partiet att göra rätt val. Det finns ju många som känner sig kallade. Det pågår dessutom spekulationer om vem som ska ta vid när jag slutar. Jag har ju lovat både partiet och väljarna att köra den här mandatperioden och jag håller alltid det jag sagt under förutsättning att man har hälsan. Men det gäller också att få kandidaterna att fråga sig själva, klarar jag av detta, är det bra för kommunen och partiet. Vi har haft ett bra lag, men dom som ska med, ska göra det för laget och inte för sig själv. Någon tycker jag har lite dålig insikt om sig själv.

Umeregionen
Idag diskuterar vi utvecklingen för att bli en ännu bättre region att leva i och att nya jobb skapas. Detta kopplat till de regionala och nationella program som finns.

Fiske
Vi ska också träffa Vännäs, Vindeln och Lycksele och berätta om de strategier vi har i Umeå tillsammans med Vattenfall, som delägare i Stornorrfors och hur vi ska jobba för att få bort gamla konflikter om fiskevandringen, samt få bättre vandringsmöjligheter för fisken att hitta rätt lekplatser.

Löven
Löven vann igår och visst såg det bra ut, men nog kändes det som om det var mera likt ett vältränat korpgäng man mötte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.