TV-licenser

Vilken kväll
Att få gå ut på en kvällspromenad, en skön och sval höstkväll, är en höjdare. Broarna runt är för mig från Brogatan, gång- och cykelvägen till Kolbäcksbron, över den på Tegs sidan, sedan raka vägen upp till gamla bron och hem. Ett mycket utmärkt stråk som tar ca en och en halvtimme. Börja gå den så kanske vi ses. Dusch och sedan fotboll & trav efter det var helt rätt.

TV-licenser gick inte att tänka bort under promenaden. Det är underligt att media ringer och frågar om jag har gjort rätt för mig. Jag som trodde att jag var den mest granskade politikern i Umeå, så det behövde man inte fråga om. Däremot brukar(-ade) ju Maud Olofsson alltid ropa på att de socialdemokratiska stadsråden skulle avgå så fort dom gjort minsta fel. Nu är hon tyst som muren och hon verkar ställa lägre krav på sina regeringskollegor. Reinfeldt har skrapat ihop ett mygelgäng som inte gör rätt för sig och hur kan han ha dom kvar, om dom ljugit för honom? Har du förtroende för folk som ljuger för dig? Ministrarna har ju sagt att man inte har lik i lasten då Reinfeldt frågat, om nu han talar sanning.

Resecentra
Nu måste vi börja få besked från landsting och universitet hur dom tänker sig Umeå östra. Jag ska träffa dom på fredag och jag undrar om dess ledning är lika informerad som vi är. Vi måste planera och hinna få klart när tåget kommer, vi måste alla sätta ner foten. Får vi inte besked så bygger vi. Oavsett måste vi bygga så att det går att förändra över tiden. Inte dra till så att kostnaderna stiger och framförallt att det fungerar så bra som det bara går för dom som ska resa, samt byta trafikslag. Vi har ju sagt under Holmsundsvägen men man tittar också på att sänka den. Vi sa nej till det förut av ekonomiska skäl och jag är säker på att det är för dyrt.

Vindeln och Indexator och en delinvigning idag
Tänk om vi fick flexibla hastighetsgränser dit, lägre när skolbarnen är i farten, annars högre. Har även träff med friidrotten för att se om vi tillsammans kan bli en av dom ca fem regionerna som man vill bygga ett centrum. Vi har ju friidrottsgymnasiet, om inte de borgerliga ska förändra även detta, samt att vi har idrottshögskolan så vi borde ha bra möjligheter. Dessutom har vi en idrottsintresserad rektor och samma på kommunalråds sidan.

Såg att Jan Björklund, folkpartistiskt stadsråd, inte tycker att gymnasiet automatiskt ska ge högskolebehörighet. Till skillnad från teknikföretagen med Carl Bennett i spetsen som vill att eleverna ska ha bättre kunskap i matte, engelska och svenska. Det ville dom i alla fall i det försök som vi skulle dra igång.

Jag är fruktansvärt avundsjuk på mina kollegor i Sundsvall, där får handeln utvecklas centralt och utanför stan. I Umeå motarbetar länsstyrelsen den tillväxten om vi ska tro yttranden om Klockarbäcken. Inom dessa områden förväntar jag mig handlingskraft från den borgerliga regeringen. Vi måste få utveckla handeln i Umeå och stoppas det kommer vi att överklaga och lita på att regeringen kommer att köra över sin lokala myndighet.

Idag blev det också ganska många tankar men du som läst ända hit, ha en bra dag, den blir aldrig sämre än vad man gör den till. Se positivt på tillvaron och var glad, det underlättar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.