Varmt mottagande i Italien

Det är långa dar här i Italien för att hinna se, lära och träffa så många människor som möjligt. Vi har varit varmt välkomna, men deras samhällsstruktur med staten, provinser, distrikt och kommun är lite annorlunda än hos oss. Det är små kommuner som får pengar skickade till sig från staten genom dom olika nivåerna. Jag tror nog att Sverige är ett av de länder som har den största självstyrelsen på kommunal nivå.

Vi har fått se när man bygger upp ett verkligt och stort logistiskt centra kopplat till järnvägen och här tror jag verkligen vi har en del att lära. Staten har fattat beslut om att styra över mera transporter till järnväg av miljöskäl, men dom säger ärligt att man varit tvungen att planera om, till och med under genomförandet, då man hela tiden finner bättre lösningar.

Som sagt mottagandet har varit varmt med stora delegationer från både universitet och näringslivet. Däremot är det samma diskussion om kopplingen mellan dom båda.

Jag har också fått en hel del frågor om valberedningens förslag till styrelser och nämnder, som om det var jag som lagt förslaget. I detta arbete ser man hur komplicerad vår organisation är, det finns ju massor av saker som hör ihop.

Däremot är jag mycket stolt över det samarbete vi bedriver i Umeåregionen och E12-alliansen. Det arbetssättet har gett stor betydelse för alla inblandade. Det är bra när man drar åt samma håll och med samma information till alla.

Lördag blir hemresedag men det tar alldeles för lång tid. Vi far från hotellet vid 9 och vi är inte i Umeå förrän kl. halv sju på kvällen, så man hinner inte se dom första loppen från V75. Raden som vårt spelbolag ska ha ska jag dessutom göra i kväll eller natt. Detta då vi inte är tillbaka på hotellet förrän kl. 23 ikväll efter dom olika besöken som vi ska ha idag ute på landsbygden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.