Umegalan

Så var festen Umegalan över. Jag tycker det är ett kanonarrangemang som vi gör tillsammans, kommunen, universitetet och inte minst vårt näringsliv. Det behövs lite fest. Det är kul att vara där, inte minst med alla klappar på axeln om vad vi gör i kommunen. Jag ska inte sticka under stol med att det beröm man får själv gör en lite stolt. Det gäller bara att inte slappna av inför framtiden, då går det fort bakåt.

Företagarnas
ordförande var en positiv överraskning i sin syn på vad som behövs för att bli bättre. Trygghet och stöttning hemifrån kan man väl kort sammanfatta det hela med. Fick också den uppfattningen att han tidigare visste lite om hur vi utvecklar Umeå tillsammans med vårt näringsliv.

Prisutdelningen
och vårt företagspris är alltid lite speciell. Jag tycker det var roligt att överlämna detta till Mittel fjärrvärme. Som jag sa till dom har dom gjort ett kanonjobb för att finna bra lösningar på hur isoleringen skarvas och mätpunkter sätts dit. Jag vet vilket helvete det är att gå och isolera fjärrvärme i de lådkulvertar som vi började med och i början på de färdigisolerade rören skulle det ändå skarvisoleras, hett och otrevligt.

Förvåning
Jag är förvånad över att mitt budskap som jag kört så länge inte var mer känt bland våra företagare, men det var en femetta. Det budskap jag brukar föra fram är vi ska skapa många nya arbetstillfällen i det privata, vi behöver minst fyra där innan vi kan finansiera ett till i det offentliga. Kul att det gick hem ändå.

Var också och berättade om hur EU påverkar kommunerna och det är klart att det är många beslut som tagits där som påverkar oss. Ett som man nu skyller på EU är arbetstiddirektivet och då glömmer vi bort att det är till för att vi inte ska jobba ihjäl oss, ett arbetsmiljödirektiv. Det innebär annan schemaläggning för att inte arbeta för mycket per dygn och under veckan. Fackligt brukar vi gå till riskdagen och be om hjälp men nog kan jag fundera över om vi inte hade löst en del saker bättre via kollektivavtal.

Under onsdagspromenaden den här veckan retade det en lite då jag inte fattar de organisationer som måste hänga ut sina affischer på våra elskåp. Det ser för hemskt ut och inte tror man väl att man får folk att gå mina sina arrangemang genom att dom läser affischer på skåpen. Det måste väl få motsatt effekt. Varför ska jag gå på ett arrangemang som bara skräpar ner?

Skönt att dom grep Åmselemördaren, men däremot tycker jag att det stressas upp av media att han skulle vara tillbaka hit. Varför?

Helgen blir som vanligt, att gå på hockey är ett måste. Kul att se om Tobias är lika bra som före skadan och att få se om han är bättre än Tomas Sehlstedt. Han som vi en gång i tiden hade som en framgångsrik och lovande banangolfare. Sedan ska vi tippa trav, självklart även om förhoppningarna för denna helg är lite låga då jag tycker det ser så svårt ut. Jag ska väl också besöka stugan för att se om jag ska installera en luftvärmepump, både för att spara energi och kanske kunna ha hela huset varmt. Vi har värme i köket och ett sovrum så det är kallt länge i flera rum tills vedpannan hunnit få upp ångan. När jag kommer dit är också talgoxarna, blåmesen och domherrarna glada för dom vet att jag har med mig säckar med fågelfrö. Det gäller att ha stora fågelbord och gott om mat åt dom så det räcker mellan besöken. Som vanligt blir det en del handlingar som också ska läsas under helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.