Julmarknad, väder och länsstyrelse

Förra bloggen var en tillbakablick och lite framåt. Bakåt denna gång blir kortare då det i stort varit att ta hand om Tilde i helgen, följa skidskytte och idrotten i övrigt och ett besök på julmarknaden som definitivt inte kändes som julmarknad då vädret tog död på dessa känslor.

Idag är det Länsstyrelse
och där har vi bevarande av skogar och min uppfattning har hela tiden varit att vi sätter av för mycket produktiv skogsmark. Vad ska Sverige leva av om vi inte tillåter att de förnyelsebara produkterna som skogen ger kan användas. Vi ska ju ställa om samhället och skogen måste ingå där. Ställ i stället krav på hur den ska skötas, för många av de områden som bevaras är just de områden som skötts.

Förorenade områden
är en annan stor fråga där det handlar om oerhört stora summor för att rätta till gamla synder. Vi måste göra det men det är inte lätt att lägga fast ett ansvar bakåt i tiden då man följt de lagar som gällde vid den tiden.

Jullunch ska vi också äta hos landshövdingen. Det är nog det enda julbordet som slinker ner före julafton då det är då julen börjar för mig. Jag vill inte vara less på julbordet när julen nalkas.

Vädret
när kan vi få ett bättre väder så vi slipper regn och dimma? Tyvärr kan vi inte fatta beslut om detta i länsstyrelsen eller i kommunerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.