Kollektivtrafik

Förra bloggen kom i måndags och kraften att skriva har varit svag då måndag eftermiddag och natten gick åt till att finna kortaste vägen mellan sängen och toan. Jag tror dom flesta vet hur slut man blir. Men sammanträdena på tisdag och onsdag fanns det ingen ersättare att tillgå.

Biofuel ville vi också ha lite bättre underlag till innan vi satsar 2 miljoner. Finns det tillräckligt med barrved för en storskalig etanoltillverkning? Vilka ekologiska ekonomiska och andra konsekvenser behöver man titta på? Vi måste ta tillvara den kunskapskälla som vårt universitet har.

Umeå Ö resecentra behöver speedas upp om det ska vara klart när tågen börjar gå. Mycket ska passas ihop inte minst angöringar för busstrafiken. Det gäller också att göra området attraktivt för resenärer. Dessutom har rektor helt rätt att det är dåligt med entré mot universitetet och på framgångsrika universitet lägger man pengar på att få attraktiva miljöer. Däremot tror inte jag i alla fall på att göra om Holmsundsvägen ytterligare en gång. Vi bestämde oss för några år sedan hur resecentra skulle angöras.

Kollektivtrafiken
går framåt och resenärerna återvänder . Det är bra och orsakerna till det är säkert många, förändrade turer, väder mm. Vi måste ju även klara luftkvalitetsnormerna. Då gäller det att minska bilåkandet genom att gå och cykla kortare bitar vilket bidrar till både bättre luft och hälsa men också att åka buss. Däremot förstår inte jag när man säger att det är dyrt. Det är fruktansvärt billigt om man jämför med att ta bilen och smidigt. Så mycket mindre att bekymra sig över och snabbt kommer man fram. Man glömmer lätt bort den tid det tar att bara skrapa rutor och söka parkeringar alltså tiden från dörr till dörr. Vissa åtgärder som bussprioriteringar måste dock göras. Sedan måste det sandas i tid om bussarna ska ta sig fram, slippa krocka och ställas på verkstaden för att lagas. Det känns lite sorgligt att inte varningar tas på allvar.

Såg på TV att man har översvämningar i Göteborg, det är intressant att Maud inte har varit ute och sagt att det är regeringens fel, inga tårar heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.