Maud Olofsson ett hot mot Volvo och dess utbyggnadsplaner

Så besannades mina farhågor. Näringsminister Maud Olofsson vill inte att företag ska växa i Norrland. På annat sätt går det inte att tolka förslaget om transportstöd som man i tysthet beslutat om och skickat över till EU för att godkännas Vi har jobbat för att bland annat Volvo lastvagnar ska få sitt stöd som inte förhandlades in av den förra borgliga regeringen och som det tog för lång tid innan vi fick tillbaka. Jag minns så väl hur Maud kritiserade regeringen trots att det var Börje Hörnlund som glömt att förhandla in det. Jag har på olika sätt försökt få fram ett besked om transportstödet då jag såg att det fattades pengar till detta i budgeten.

Så smög man fram ett förslag som drabbar stora och viktiga företag. Visst går Volvo lastvagnar bra men sånt ska inte ett transportstöd ta hänsyn till utan det ska kompensera för avståndet. Nu vill jag se en kraftig reaktion från de borgliga länspolitikerna och att de ställer upp och protesterar mot regeringens politik på samma sätt som vi gjorde tillsammans då sosseregeringen fingrade på det
Samma dagar får vi höra att det finns utrymme för reformer och skattesänkningar. Visst är det mycket märkligt att det inte finns några hundra miljoner som på sikt tryggar jobben och investeringarna för tex. Volvo och andra stora företag. Det är mycket viktigare reform än att sänka skatten lite.
Maud Olofsson är det största hotet som finns mot Volvos utbyggnadsplaner.

Anders Sehlström blev störd över min förra blogg om UIK s klubbhus. Han slingrar sig genom att hänvisa till Sandåkern. Dom ville flytta fotbollsplanen och få en egen inom Noliaområdet. Nu är det löst och dom får sin egen plan sitt eget kansli vid Grubbeskolan. Bra för alla. Till min stora glädje ser jag att folkpartiet röstade fel och det tror jag även moderaterna gjorde. Sellström som ledare för alliansen i planeringsfrågor har nog inte alla med sig. Dessutom finns inga regler eller bestämmelser som säger att man inte får ha kanslilokaler inom idrottsplatsområden. Gimonäs har fått sina inom samma område

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.