Fullmäktige och match ikväll

Idag har vi kommunfullmäktige då vi bl.a. ska fatta beslut om Öbackaplanen. Den går säkert igenom. Det har varit många synpunkter på hanterandet. Tyvärr har det varit besvärligt att förbereda sig. Min dator packade mer eller mindre ihop i helgen så jag har inte kunnat läsa interpellationerna och enkla frågor och inte kommit åt de underlag som behövs. Egentligen inget att göra någonting åt.

Denna dag avslutas med Löven – Skellefteå. Visst hoppas jag på hemmavinst men i ärlighetens namn så hade man små chanser senast. Det fattas lite avgörande kliv. I lördags var det dock starkt att vända matchen.

I lördags skrev jag i bloggen om transportstödet och det förslag som Maud Olofsson lagt. Jag fattar inte varför det behöver förändras och sättas tak för stödet. Volvos transporter är alltid lika långt från monteringen och för landet Sveriges är det väl bra om företagen har likvärdiga villkor som dom nere på kontinenten.

Konflikt inom Handeln ser ut att kunna bli av trots att handelsarbetsgivarna och facken är överens. Då ingriper de stora hökarna på Svenskt Näringsliv och protesterar. Strejk till påsk för livsmedelhandeln slår ju hårt mot medborgarna medan hökarna inte ens torde äga handelsföretag. Storebror ska vara stor i svenskt näringsliv. En märklig organisation som inte heller vill vara med i olika möten med samhället i övrigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.