SKL och borgarna

I går hade vi valkongress till vår fackliga organisation Sveriges kommuner och landsting (SKL). I den nya styrelsen blev det mandatskifte och moderaterna är tunga i den styrelsen. Vad som ska bli intressant att se är om SKL nu blir en lydig hund åt regeringen eller om man törs reagera kraftfullt på förslag som drabbar den kommunala sektorn. Jag vill inte spekulera men jag hoppas verkligen att man jobbar utifrån medlemsintresset som Lars Isaksson gjort på landstingssidan och Ilmar Reepalu som kommunföreträdare. Ansvarskommitténs förslag blir förmodligen en viktig fråga liksom att beslut regeringen och riksdag tar ska vara kostnadsneutralt.

På hemmaplan har jag inte sett något lokalt agerande när det gäller förändringarna i transportstödet som är en orättvis handling mot ett av Sveriges viktigaste företag, Volvo lastvagnar.

Dagens au är det inte speciellt mycket på, men min förkylning gör nog ändå att jag är helt slut innan kvällen. Hoppas bara att Telia vaknar till sans i sin egen hantering när det gäller abonnemangsfrågor, dom är inte kundvänliga alls. Dessutom känner jag mig lite hjälplös då min dator havererat och att jag bara har telefonen som dator. Jag hoppas verkligen man kan i efterhand lagra de dokument som fanns i den. Min lärdom av detta blir att ta säkerhetskopior minst en gång i veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.