Städar du eller har hushållsnära tjänster? Umeå skall ha ett tillåtande klimat

Sammanträden sitter jag i hela tisdagen. Den stora frågan som vi dock inte ska besluta om är hur vi gör med våra pensionåtaganden. Vi får en information om tänkt omstrukturering av lokaler inom gymnasieskolan men jag undrar så här i förväg hur det blir med anledning av alla ansökningar om friskolor som om dom genomförs kommer att slå sönder vår gymnasieskola.

När det våras blir det debatt om städningen på torget. Åtgärder kommer att vidtas men jag tycker i stället att debatten borde handla om varför folk är så grisiga och dör ifrån allt, när det finns papperskorgar att stoppa skräpet i. Skyll bara inte på de minsta. Jag har sett många vuxna sitta runt torget och i rådhusparken och bara lämna skräpet efter sig. Hur ser det ut hemma hos dessa människor? Har alla hushållsnära tjänster så att någon annan plockar upp efter en. Jag har tyckt att korvgubbarna borde få vara kvar men blir det ingen ordning är allt omprövningsbart, förresten gäller det all snabbmatsförsäljning i centrala stan. Varför ska skattebetalarna stå städnigen efter folk och näringsidkare på detta sätt, på resturangerna får man ta ansvar och städa efter sig.

När det gäller städning eller rättare sagt ordning så ska man också i ärlighetens namn säga att efter E4 från OBS rondellen och norrut ser det inte så trevligt ut mot E4 bakom alla hus. Man tycks tro att det är en baksida där man gömmer saker och att det inte ska synas. Det finns flera gataor i staden där man kan upptäcka samma sak. Jag tycker det ger sken av dålig ordning och jag ska villigt erkänna att jag har svårt att gå in och handla i butiker som inte tar större ansvar för sin miljö runt sina butiker eller sina verksamheter. Jag tror alla skulle tjäna mest själva på om det var rent, snyggt och prydligt på tomten.

Umeå ska vara en tillmötesgående kommun och jag blir verkligen ledsen när investerare ringer och berättar att de har svårt att komma fram och att de upplever att vissa tjänstemän ständigt motarbetar deras vilja att satsa i Umeå. Är det så är det fel och vi försöker få fram fakta för att rätta till felen. Det ska i vilket fall som helst vara politiska beslut som ska vara vägledande för åt vilket håll håll kommunen ska gå. Så är det i en kommun och så ska det vara. Jag har aldrig mött en näringsidkare som inte har respekt för sakliga synpunkter, men deras vilja är att vi har samma inställning och möter deras vilja med respekt då de gör den ekonomiska bedömningen i en satsning. Umeå skall vara en vinnare och då gäller det att lyssna med stora öron om vi ska skapa tilvväxt och ny jobb, en förutsättning för en god välfärd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.