Anonyma kommentarer

Att VK:s ledarsida skulle angripa mig för att jag inte tillåter kommentarer på bloggen var nästan väntat. De har under alla mina år som kommunstyrelseordförande använt den taktiken för att smutskasta mig. Det står jag för, men ska inte här i bloggen ägna tid åt att repetera detta. Däremot har väljarna haft en annan uppfattning om mig.

VK:s ansvarige, Ingvar Näslund, vet mycket väl vilka motiv jag har till varför jag vägrar svara på anonyma inlägg. När man skulle öppna bloggen för kommentarer skrev jag att jag funderade på att sluta blogga och VK ville hitta en lösning för oss politiker.

Tidningen ordnade det så att de som inte ville ha kommentarer skulle kunna avstå. För det första vill jag veta vilka jag deltar i en offentlig debatt med för jag deltar inte i debatter med anonyma. Orsaken är flera.

Jag brukar svara insändare med underskrift. I ett fall har jag bemött en insändare som påstod felaktiga saker om vad jag hade sagt. Då blev konsekvenserna att jag och min sekreterare utsattes för hot av en person som mådde dåligt. Den personen blev senare dömd till sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning just för detta. Jag hoppas trots det att den personen fick bra vård och att personen är frisk idag. Eftersom jag då visste vem jag svarat var det enkelt för polisen att klara upp detta. Jag har också råkat ut för andra hot.

Den dag som det var möjligt att kommentera min blogg så går det att se skillnad på språk och värderingar för de som törs stå för sina åsikter och de kampanjer som pågår inom anonymitetsskydd tror inte jag gagnar demokratin. En öppen debatt där var och en törs stå för sina åsikter, det föredrar i alla fall jag. Däremot är det en annan sak med meddelarfriheten.

För den andra, om det är öppet för kommentarer, även för de står med namnunderskrift så ska man få svar och kunna bemötas på ett riktigt sätt men för det räcker helt enkelt inte min tid till. Jag har långa dagar ändå som används bl.a. till att vara på alla brev och mail som jag får. I dessa står folk för vem dom är.

Sen så har jag aldrig bett om att få blogga utan fick en förfrågan tillsammans med Britt-Marie Lövgren strax före valet. Jag tackade ja med de regler som då fanns. Jag hade tänkt sluta med de nya reglerna som infördes men tidningen ville tydligen att jag skulle fortsätta då man ändrade reglerna. Jag vet fler som inte tar emot kommentarer och några som funderade på att avstå men som ändå tog kommentarer för att slippa råka ut för den typ av smutskastning som jag nu råkade ut för i tisdagens tidning. En sak kan jag lova och det är att VK:s ledarsida kommer inte att ha något inflytande på mitt handlande i någon fråga.

Nog om detta – här kommer några samlade kortisar också.

Investerare till Umeå
I går gav jag en känga till kommunala tjänstemän som jag inte tycker jobbar för fullt för att ta tillvara möjligheten att få investerare till Umeå. Det finns fler än dom som har ett sånt beteende och på olika sätt försöker motsätta sig en positiv utveckling. Därmed inte sagt att jag vill ta bort överklagandemöjligheterna som vissa brukar påstå att jag är ute efter när jag kritiserar att ärenden aldrig får ett slut. Det känns precis som om det skulle vara en tillfredställelse av att stoppa en investering eller något annat som skulle tillföra en kommun ett mervärde. Tänk om vägsystemet hade varit genomfört då skulle centrala Umeå ha klarat luftkvalitetsnormerna. Det är bara ett exempel.

RUT
Bevisen är klara. Riksdagens utredningstjänst (RUT) har bevisat att hälften av skattesänkningarna går till de 10 % av befolkningen som tjänar mest. Finansministern beter sig som en ateist och förnekar.

Byggnadsarbetareförbundet
Grattis Byggnads till det nya avtalet! På distans ser det hyfsat ut även om mätningsarvodena och granskningen försvinner och får tas på medlemsavgiften. Jag förutsätter dock att en S-regering med Mona jämställer företag och jobbare och inför avdragsrätt för fackavgiften.

Trav
Kommer att läsa travprogrammen, göra ett gemensamt spelbolag och besöka Umåker under helgen. Det är V75 på hemmaplan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.