Miljöprövningar tar för lång tid. Umåker trav

Så kom den väntade positiva domen om Botniabanan. Det gällde de kompensationsåtgärder som skulle göras och som vandrat fram och åter i det dyra svenska systemet. Regeringen hade långt tidigare gett tillåtlighet att bygga järnvägen. Under den här perioden så har det släppts ut många hundra tusen ton ämnen som förorenar vår luft och därmed bidragit till klimatförändringarna.

Idag är den debatten stor om vad som ska göras för att klara jordklotet. Botniabanan kommer att bidra till en bättre luft när den är klar. Nu hoppas vi att den ska hinna bli klar till 2010 och inte försenas ytterligare. Även om jag som alltid har en oro att advokater lyckas få med sig sina klienter att överklaga ytterligare då dessa domstolförhandlingar är dess levebröd.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen att det utdragna systemet som finns i Sverige måste göras om. Endera får man i förväg bestämma vad som man får göra eller inte göra eller så måste Plan och bygglagen och miljöbalken få en annan utformning. Vi skattebetalare får stå dessa fördyringar. Pengar som gjort mycket större nytta för miljön och hela Svenska samhället om de används till andra delar i infrastruktursystemet som tex. med råge gjort att vi i Umeå klarat av miljökvalitetsnormerna, flera gånger om
Processerna har inte bidragit till en bättre miljö, i alla fall inte när det gäller Botniabanan
Trav
Spännande travhelg har vi på Umåker. Du som bor i närheten av Umeå gå dit V75 är en upplevelse . Spela med dina kompisar, men spela bara för det du anser dig ha råd med. En av mina favorithästar Digger Crown startar i gulddivisionen men tyvärr är väl läget så långt ute på vingen inte det bästa och inte heller distansen, men man ska inte räkna bort honom. Mitt råd ta med honom för säkerhets skull. Vingen sitter inte på en fågel utan på en bil som hästarna startar bakom. Glöm inte bort att det är V65 dagen före.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.