Överlever jordklotet?

Klimatförändringarna står högt på dagorningen och åtgärder diskuteras över hela världen. Biobränslen, vindkraft är några exempel som är på tapeten. Vi vet dock att biobränslen ger koldioxid men som tas upp av nya växter. Handel med utsläppsrätter finns men ingen har talat om för mig om det har gett några mindre utsläpp överhuvudtaget. Räcker dessa åtgärder för att hindra en förintelse av jorden?

Partiet har tagit ett beslut efter en rådgivande folkomröstning att kärnkraften ska avvecklas. Det har jag respekterat. Att jag inte har delat den uppfattningen är väl känt. Jag är inte säker vi klarar energiförsörjningen, jobben, välfärden och miljön. Ska vi klara dessa mål för oss och resten av världen behöver vi mer energi. Andra länder i andra världsdelar som Asien, Afrika, Sydamerika ska väl kunna få samma välfärd som Europa, Amerika och Australien.

Det satsas oerhörda mängder på förnyelsebara energikällor. Tänk om lika mycket skulle satsas på säkerhet och förvaring på rester av kärnkraft. Politiken måste kunna omprövas om verkligheten är en annan än när besluten togs. Vi måste ta ett helhetsgrepp i energifrågan och där ingår kärnkraften. Mona har rätt att skolpolitiken måste omprövas och det bör även kärnkraftsfrågan. Visst finns risker med allt, frågan är nu vilken risk som är störst för att allt levande på jordklotet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.