Nya tag i utsmyckningen av det offentliga rummet

Stefan Andersson med galleri på Umedalsområdet har bett om en träff och hans besök gjorde mig glad och ledsen/bekymrad.

Mycket glad blev jag över berättelsen om ett besök som han gjort på ett galleri i Bryssel. Där visade konstnären Philippe Terrier-Herman upp sin konst. Kartor som visade ländernas storlek i förhållande till sina satsningarna på bland annat konst. I länderna blev städernas storlek i förhållande till sina satsningar. Till Stefans stora glädje, som jag delar till 100 % visade det sig att vi är en av 5 konststäder i Skandinavien, huvudstäderna och Umeå. En av fem i Skandinavien är en bra grund att stå på i kampen om att bli kulturhuvudstad. Sånt ska vi tala om och konstnären har tagit fram rätt fakta. Roligt men hur kan vi då tillåta Borås kalla sig konstkommun.

Ledsen blev jag när vi kom in på anledningen till att han ringt. Vi ska rusta upp Kungsgatan och enligt de uppgifter han fått så fanns ingen konstnärlig utsmyckning med. Snabb koll och finns något med så är det lite snuspengar. När vi tog beslut om att kandidera skulle det offentliga rummet med som en del. Vi har ett projekt sedan länge samt att vi har projektledare och ändå kommer det inte in. Nu får vi väl ta omtag. Stefan hade självklart några idéer om detta. Det här måste lösas tillsammans med fastighetsägarna som självklart även ska var med och finansiera eftersom det skulle bli så mycket trevligare utanför deras hus. Det finns exempel runt om i landet hur man samlats runt sånt. Ärligt talat blev jag fruktansvärt ledsen men lika självklart ska jag ta reda på varför det klickat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.