Minigolfnostalgi i Hedlundadungen

När det blir vår är det alltid lite nostalgi att åka Storgatan förbi bangolfbanan uppe i Hedlundadungen. För 41 år sedan hade vi i föreningen Umeå Minigolfklubb lyckats få tag i mark för att bygga en egen anläggning efter att först ha varit vid brofästet på Teg vid E4,an
Det var ingen lätt resa för oss. Det fanns inga pengar i kassan och bankerna var svårflörtade. Vi var ett 10 tal personer som fick gå i borgen för lånen och banan kom till. Den har skötts av oss som startade och de som tog över och har gett ett litet netto till föreningen och under en tid fanns mycket bra ungdomsledare som gjorde att det blev några juniorlandslagsspelare som fostrade. Nu känns det som sporten håller på att tyna bort . Mig har den gett stor glädje efter långt engagemang blev det RF,s. förtjänsttecken 1992

UIK,s. damer hade lite oflyt borta i London. Däremot tycker jag att så duktiga tjejer är värda högre kvalité på domaren

Valborg går i övrigt ut på att göra morgondagens tal färdigt. Det känns roligt att få prata på hemmaplan vilket är första gången som huvudtalare. Hoppas det dyker upp lite folk . Traditionen av första maj gäller det att vårda. Det är länge sedan det fanns så mycket att demonstrera emot. Vi syns på torget kl.13.00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.