Budget

Idag lägger vi vårt förslag till budget som jag kommer presentera senare under dagen på en presskonferens. Det har sagts att vi tjänar ekonomiskt på alliansregeringens förslag. Jag kommer att återkomma till det om ett år. Tar bara ett exempel; visst tjänar vi på att arbetsgivaravgifterna sänks för ungdomarna men däremot förlorar vi på att a-kassan förändras för studenter då socialbidragen ökar. A-kassan sänks även för andra, liksom sjukförsäkringen och åtgärderna för arbetsförmedlingen samt vuxenutbildningen har försämras kraftigt. Vi får också betala till kostnadsutjämningen för Stockholmarnas löneläge. Den som säger att vi vinner kan aldrig veta detta. Slutresultatet på plus och minus vet vi när året är slut.

Lite kortisar också:

* Såg att Britt-Marie Lövgren ville ha fler s.k. twinning projekt till Sverige (projekt mellan städer från olika länder) och skulle jobba för detta inom kommunsektorn. Då behöver fler kommuner ha ett utvecklingsanslag att jobba med. Kanske har Britt-Marie sett nödvändigheten av den typen av pengar?

* Peter Örn avgår som VD för Sveriges Radio. Peter har långt förflutet inom folkpartiet. Det verkar som om Fp:are har svårt att behålla jobb/uppdrag. Är det ett ägardirektiv från staten att han ska bort?

* Vi översköljs av rapporter där universitetens examensrätt ifrågasätts. För att få rätt bild hur dom sköter sig borde det komma fram hur många examensrätter varje universitet har.

* Äntligen lite regn – fast för lite, vi får hoppas att det kommer mera. Vi kommer aldrig att få sommar utan regn. Den frusna marken måste tina upp och regnet brukar vara rätt medicin. Grönskan kommer fram efter lite regn när löv och gräs får det som behövs för att börja växa och slå ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.