Stockholm

Sverige har en vacker huvudstad och det finns bara en i varje land. Att kunna bo och ströva runt i gamla stan i väntan på travet är riktigt trevligt. Jag föredrar östra Långgatan före Västerlånggatan. Finns faktiskt en hel del inte minst konst. Ställen att få i sig lite mat saknas inte. När detta skrivs är vi snart på väg till Solvalla en höjdare.

Det var bra att vi kom överens om ett nytt löneavtal med kommunal, till och med utan konflikthot. Det visar på att det går och att den svenska modellen fungerar. Däremot behövs ett helt nytt sätt att tänka både bland arbetsgivarens företrädare, hos facken och dess medlemmar om vi ska kunna ordna heltider åt alla som vill ha det. Vi kan inte bara förändra deltider till heltider och öka sysselsättningsgraden. Det har vi inte råd med.
SAS och dess fack måste väl båda ta ansvar för att få till ett samtalsklimat med varandra.

Jag har alltid sagt till media att jag inte kommenterar interpellationer förrän dom ställts i fullmäktige. Det är där den ställts och det är där den ska besvaras. Är det inte det som ska gälla får man väl avstå att svara. Den respekten ska media ha mot alla som ska svara.

Koldioxidskatt på flyget gör att bränslet höjs med mer än 30 %. Det skulle innebära mycket dyrare flyg och speciellt för oss som inte har så många alternativ att ta sig t.ex. till Stockholm. Det är också lättare för Europa i övrigt som har alternativ till flyget. Det gäller att snabbt finna nya bränslen och nya motorer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.