KF och attityder

Den här veckan börjar med kommunfullmäktige som startar redan kl. 9. Vill ni ta del av vad som sägs är Radio Umeå möjligt att lyssna på, 102,3 är våglängden. Då får ni höra att det finns många pratglada personer, där man från olika partier skickar fram flera stycken. Jag tycker dessutom det är för vanligt att man far utanför ämnet. Vi är också ett av de fullmäktige som tar längst tid. Lyssna eller titta på webben. Mer om detta kommer inte här.

Tisdag är det ett ganska långt au men jag återkommer om det i morgon. Ryske karelske presidenten eller vad han kallas är på besök i energifrågorna. Han har varit borgmästare i vår vänort Petrosavodsk så jag känner honom faktiskt. Nu väljs dom inte längre utan utses av Putin ungefär som landshövdingarna så han är med säkerhet en av Putins män. Ska bli intressant att träffa honom igen.

Solvalla i helgen var en upplevelse som vanligt och dom har tur med vädret för det mesta. Spelmässigt var det dock ingen lyckosam helg och dessutom är kuverten där vi höll till väl tilltagna i pris, 1250 kr per person.

Vi hade bokat ett annat flygbolag än dom som nu är i konflikt så det gick bra att komma hem. Det gäller bara att vara snabb ut från Solvalla så man inte hamnar i köer. Däremot känns det lite knepigt den inställning som taxichauffören hade om muslimer. Han kom från Serbien och menade på fullt allvar att dom kände att där var det viktigaste för muslimer att ha 3 fruar och riktigt många barn. Detta så att befolkningen bland dom ökar flera gånger snabbare än hos andra och på så sätt bli störst och ta herraväldet. Sådana attityder tyder på att stämningen mellan folkgrupper som i Serbien-Montenegro finns dolt under ytan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.