Kommunallagen ska inte missbrukas

Missbrukare
är de som återremitterar bara för att djävlas. I måndags skedde det på två ärenden, avskaffandet av jämställdhetspolicyn och Ljumviken. När man gör så gör man övergrepp på demokratin och syftet med minoritetsåterremiss. Detta regleras i kommunallagen 5:36 och som sagt, det räcker med en tredjedel. Det är inte meningen att man ska slösa med skattepengar och dra igång ett stort arbete.

Så här sägs i boken kommunal nämndsadministration en handbok för ordförande i styrelse och nämnder m.fl. av Axel Danielsson med hänvisning till vad som finns i kommunallagen.
Jag citerar ’Det är dock majoriteten som avgör beredningens omfattning och inriktning. Detta för att förhindra att en minoritet nyttjar regeln om minoritetsåterremiss till att fördröja beslut.

Man yrkade återremiss för att fördröja två ärenden som det fanns en klar majoritet för. Jag respekterar att man har en annan åsikt men inte att man missbrukar kommunallagen.
Fy skäms.

Fega moderater talar inte om varifrån dom fått 35 miljoner i bidrag. LO dom törs tala om att Socialdemokrater vill man ha i styret och stödjer dom. Ågren bör tala om varifrån man fått sina pengar.

Det sägas att samma år som vi vill bli kulturhuvudstad dvs. 2014 är det 700 år sedan namnet Umeå setts första gången i skrift. Vi kanske också ska fira att Umeå fyller 700 år?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.