Klubben allians med dubbla budskap

Då är det en dag till midsommarafton och vi firar den som vanligt med samma goda vänner. Vi är hos dom på nyårsafton, dom hos oss på midsommarafton. Gamla vänner ska man vårda.

* Mörkare tider
Tänk så knepigt det kan vara. Midsommar och efter den börjar många semestern. Om några dagar börjar dagarna bli kortare och vi går mot mörkare tider. Inte under dygnet utan nu som besked om räntehöjningarna, vilket är en följd av den förda politiken.

* Dubbla budskap
Moderaterna i Stockholm har spytt galla över den socialdemokratiska politiken när man gick med på att pröva trängselskatten, ja flera av alliansens partier. Nu inför regeringen den och inte bara på prov. Fru Reinfeldt som kommunalråd i Täby var inte nådig i kritiken. Vi har inte sett ett spår av ödmjukhet och ett erkännande att socialdemokraternas och samarbetspartiernas förslag inte var så tokiga.

* Mera dubbla budskap
I Stockholm har nu alliansens lokala regering insett att skolorna måste styras mera från centralt håll. Budskapet om elevpengar och varje skolas frihet att själv bestämma går inte då skillnaderna i resultat och kvalitet blir för stora. Ny organisation med mera centralstyrning av skolorna, något för Umeås allians att fundera över. Få se hur friskolorna ska styras upp.

* Ännu mer dubbla budskap
Bensinpriserna stiger av någon anledning så fort det nalkas semester. Före valet skulle flera av allianspartierna sänka bensinskatten, inte minst flera av de lokala ledamöterna debatterade alltid detta, mer eller mindre kabinettsfråga skulle det bli. Bensinpriset höjs, skatten ligger kvar och kanske höjs. Det visar att bilen fortfarande är billig när man inte väljer kollektivtrafik i stället.

* Svenskt näringsliv känns igen
Urban Bäckström VD för Svenskt Näringsliv och tidigare moderat riksdagsman och riksbankschef skyller räntehöjningen på LO och avtalsrörelsen. Finns det ingen motpart som LO förhandlar med. Jo det finns det. Finns det någon som tror att stora skattesänkningar för de rikaste minskar risken för räntehöjningar, är det någon som trott att Bäckström gav någon skuld på regeringen? Riksbanken har varnat för regeringens slapphet i ekonomin höjer räntorna och regeringen har varit medveten om detta.

* Visste ni att Umeå har runt 800 personer som dag- eller veckopendlar till Stockholm. Visste ni att i projektet socialt kapital kommer man fram till att kvinnor pratar mer och män hjälper grannarna mer, detta efter undersökningar inom Umeåregionen.

Ha en riktigt trevlig midsommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.