Centern kovänder, ytterligare kovändningar, väder och matpriser

*Centerpartiet kovänder

Visst kan vi säga att centern kovänder i bensinskattefrågan efter Anders Carlgrens utspel i Almedalen. Det är klart ska utsläppen från bilarna minska måste det till styrmedel och det är skatter.
Det måste bli dyrare att förorena . Centerns riksdagsman Åke Sandström från Vännäs som ersätter Maud Olofsson i riksdagen blir lite orolig över detta. Det är nog inte bara han som kommer att behöva skämmas för sina vallöften som i stället var sänkt bensinskatt. I debatten om bensinskatter framförs omedelbart att då måste avdragsrätten för resor öka. Den fundering man får är vilken effekt kommer det då att ha för att minska bilåkandet och övergå till samåkning eller kollektivtrafik. Det är ju trots allt som sägs mycket billigare att åka kollektivt än med bil.

Maud Olofsson är ju näringsminister och jag har fortfarande inte hört något om regionalpolitiken som ser ut att ha dött. Inte ser vi att de statliga myndigheterna har tagit regionalpolitisk hänsyn i sina beslut. Maud brukar prata om företagandet en hel del och jag vet faktiskt inte utifrån vilka grunder. Hon kan ju inte forma politiken efter sina egna misslyckanden åt hushållningssällskapet.

*Ytterligare kovändning

Det hörs som om moderaterna ha gjort en kovändning i försvarsfrågan då finansministern
Anders Borg förvarnar om minskade anslag till försvaret. Försvarsministern även han moderat hörs däremot inte känna till något. Det är klart att ska man sänka skatterna så måste detta finanseras genom att sänka andra utgifter.
Till er förvåning så hoppas jag att det är finansministern som går segrande ur denna strid. Finansministrar brukar ha starka ställningar i regeringarna och för mig har väl han varit den största positiva överraskningen i regeringen även om transportstödet skulle behöva lite mer pengar

*Semestervädret

Vädret som vi haft har varit mycket lämpligt för en ordentlig städning inom och utomhus. Enda problemet man får är att när man har en liten miljöbil ryms det inte så mycket gammalt järnskrot när man ska till Nordmaling och lämna det på återvinningsgården samtidigt som man gör sina inköp. Det har blivit en stor skillnad i folks medvetande av att lämna gammalt uttjänt material på återvinningsgårdar runt om i våra kommuner. Det fanns många som trodde detta skulle vara omöjligt när det började men det går bara bra.

Umeå Bangolfklubb arrangerar SM och de har lite otur med vädret. Däremot har man lyckats komma med ganska bra mediemässigt vilket är kul så lyssnare och läsare får en inblick i sporten och vad den kräver. Jag ska passa på och skryta över hur man sköter tävlingarna Datorerna har gjort det lättare så att alla intresserade kan gå in på nätet och fortlöpande följa tävlingarna men det ska ju skötas på ett proffsigt sätt. Klicka bara in dig på Umeå Bangolfklubbs hemsida.

I går skrev jag om vargen och mitt förhållande till den är kyligt efter det att en varg bet ihjäl min svågers hund när han släppte ut den ur bilen när han kom hem från jobbet. En varg som sprang runt i byn och folk tordes inte ha ute sina små barn men gissa om det tog lång tid innan man fick tillstånd att skjuta den

*Matpriser

Semestervädret känns inte bättre då man läser om prisundersökningarna som gjorts över landet. Västerbotten har de näst högsta priserna av alla län och det är inte speciellt billigt i Umeå heller. En lågpriskedja som utmanar de gamla är på sin plats. I Umeå jagade vi länge flera aktörer än ICA och Konsum som hade fått sin tilldelning av butiker ute stadsdelarna och någon större konkurrens var det inte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.