Plantera skog ungdomar

Lördag och V75 igen och det ser riktigt svårt ut. Vi får väl se hur systemet i vårt bolag ser ut när det kommer på sms strax före klockan två. På mitt lilla system gör jag som de flesta andra spikar Earl Tilly i avdelning 6 och så chansar jag med gamle Umeåbekantingen Peter Ingves och Samba Kebell i avdelning 5.
Vårt barnbarn tilde tyckte Lycksele djurpark var en liten höjdare och framför allt gillar hon de stora djuren och bäst är hästen.
Det känns också skönt när man återvänder till stugan och att man har de nya elinstallationerna på plats. Nu kanske det blir någon tid till abborrfiske

*Plantera skog ungdomar.

Den här tiden på året ska alla skogsplantor sättas där det några år tidigare gjordes avverkningar. Om jag förstår det rätt så har man ganska stora problem med att få tag i folk som sätter planten. I Jämtland berättade min svåger att det kom folk från Uzbekistan för att göra jobbet. Dom tjänade också bra med pengar visserligen gör de säkert långa dagar.
Men det finns eller borde finnas ganska många ungdomar som både går arbetslös och som skulle vilja ha ett feriejobb. Jag förstår inte varför det inte duger att sätta plant och tjäna en bra slant eller om det är något annat som gör det omöjligt. Det känns konstigt att företagen måste rekrytera folk så långt borta. Själv har jag aldrig utfört det jobbet utan sysslade med andra jobb under lovet men min hustru gjorde flera somrar i skogsplanteringen. Här behövs nya tag nästa sommar tillsammans med facken för att se till att våra ungdomar får sig ett sommarjobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.