Heliga och eller oheliga allianser

Solig morgon och skönt, och hårt arbete i potatislandet och att rensa bort daggtaggen, en förbannelse som tål vad som helst. Det är inte roligt men det ger avkoppling från vardagen

Umeå.s allians
Man har från de borgliga gett skenet av att man har en gemsam syn på framtiden. När det gäller pengar och när det gäller att ge vissa uppdrag och allt detta i samband med budget. Stora frågor för framtiden är ändå hur staden ska se ut och i det läget finns ingen gemensam syn alls. Det parti som oftast avviker när det gäller byggandet är centerpartiet.
Går man tillbaka i tiden så har det varit så i de flesta stora frågorna. För det mesta har man dä gått med vänstern och miljöpartiet och varit emot.
Vägalliansen den består av oss socialdemokrater, moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna även om centern sent omsider ställt upp på norra länken och att Kolbäcksvägen blir europaväg dock inte E4 utan bara E12 men det spelar mindre roll då den ska ha euoropavägsstandard.
Järnvägsalliansen är socialdemokraterna, vänstern, folkpartiet, kristdemokraterna. Parkeringsfrågorna har en allians med socialdemokrater, moderaterna och vänsterpartiet . När det gäller Ön så ser det ut att bli socialdemokraterna, moderaterna, folkpartiet och vänstern som landar på en modell och centern vill som vanligt bygga mindre och på Ön är inte kristdemokraterna med på vagnen alls.
Vi skulle kunna gå tillbaka i tiden och finna samma mönster i många andra byggnadsfrågor Ålidbackstunneln var centern emot liksom Kolbäcksbron och de vägdragningar som gjordes för Volvos utveckling. Ja de flesta planer som har haft till mål att bygga staden Umeå har det varit andra allianser den som kallar sig alliansen.
Den enda frågan man lyckats enas om är att det behövs en ny översiktsplan vilket vi ställt upp på men sen kommer skiljelinjerna vad som ska byggas. En översiktsplan som i regel är omodern när den beslutats förutom vissa stora linjer som bostadsområden, arbetsplatsområden vägar och järnvägar.
Jag själv tycker det är bra att man inte alltid låser fast sig i den gamla blockpolitiken och defenetivt inte i planeringsfrågor för då har det varit svårt att flytta fram Umeå,s position som stad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.