Före valet en sak efter valet en annan

När den socialdemokratiska regeringen efter överenskommelse med vänstern och miljöpartiet införde trängselavgifter blev det oherrans liv på de borgliga partierna. De skulle aldrig i livet införa detta när försöket var över. Argumenten mot försöket var riktigt vulgära kanske främst från moderaterna.
Nu vet vi hur det gick, trängselavgifterna infördes från och med den 1 juli. Jag tycker det visar sig att man inte ska vara så kategorisk när det gäller saker och ting och man ska inte lova något inför ett val och sedan göra tvärtemot, det skadar demokratin.

Under Almedalsveckan så gick miljöministern ut och lovade höjda bensinskatter för att klara av koldioxidutsläppen. Skatt som ett styrmedel för miljöns skull har det nu blivit.
I västerbotten gick många av de borgliga politikerna ut före valet och lovade sänkta skatter på drivmedel. Den gröna skatteväxlingen bespottades av de borgliga men nu kommer de med höjda skatter. Vi får nog förutsätta det då det var en minister i en sittande regering som gav beskedet.

Jag undra hur många saker som man lovade inför valet som man kommer att göra tvärt om med. Det kommer nog att stanna vid skattesänkningarna för dem som redan har det bäst, det löftet håller man nog. Det är ju 10 % av medborgarna som fått hälften av de skattesänkningar som är genomförda och det är de rikaste

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.