Välfärdshot. Alkohol och tobakskatter. Regeringssprickor

*regeringspolitiken hotar välfärden

Regeringens politik dränerar den statliga ekonomin och ger självklart en sämre välfärd och den ger även ökade klyftor. Vad jag sett är förändringarna av förmögenhetsskatten ofinansierade
Jobbavdraget går till den tredjedel av dem som tjänar mest. Förändringarna av fastighetsskatten ger de stora vinsterna för dem som är förmögnast och har de dyraste villorna och betalas då av folk där bostäderna är mindre värda.
Regeringen har infört en skatt på trafikförsäkringar som ska betala statens kostnader för inträffade och framtida skador. Det innebär att skatten är lika stor för alla oavsett inkomst, innebärande att de som tjänar minst fått stå skattesänkningar för dem som har det bäst

*alkohol och tobaksskatter

Ska samma logik gälla att de som orsakar samhällskostnader ska betala kalaset skulle tobaks och alkoholskatterna behöva höjas mycket kraftigt och slå träffsäkert på brukarna av alkohol och tobak. Nu tror jag inte regeringen höjer de skatterna och det bevisar att man är inkonsekvent i sitt agerande

*regeringssprickor

Finansministern har gått ut och sagt att försvaret ska bantas. Det förstår man om skatterna ska sänkas för de rikaste. Lejonborg också regeringsmedlem går ut och säger att man är långt ifrån något ställningstagande.
Miljöministern har gått ut och sagt att bensinskatten ska höjas för att klara miljömålen och att styra mot renare bilar och mindre bilkörning. Lokala politiker som lovade sänkt bensinskatt har hostat till i övrigt ganska tyst. Den ende som lyst med sin frånvaro är regeringschefen själv Reinfeldt vilket är märkligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.