Blir det Euro i Sverige nu ??? Hus som förfaller

Får Sverige Euron nu ?

Jag har tidigare tagit upp frågan om den nya EU konstitutionen som regeringscheferna enades om den 22 juni och hur den skulle behandlas på hemmaplan. I konstituonen ingår om jag har förstått det rätt att euron ska införas i hela Europa . I Sverige röstade vi inte om fördraget då den delen rann ut i sanden sedan Frankrike och Holland sagt nej.

Däremot hade vi en folkomröstning om valutan och svenska folket sa nej till ett införande av Euron. Därför saknar jag en debatt framför allt om hanteringen. Jag tillhörde ju de som röstade ja till euron förra gången trots att jag egentligen tycker att riksdagen ska fatta sådana beslut. Vad ska vi annars ha riksdagen till.

Trots detta så uppstår det ett demokratiskt problem om det nu är tänkt att riksdagen ska fatta beslut om fördraget och om euron är en del i det nya fördraget och svenska folket sagt nej till ett införande.

Vi måste vara rädda om de demokratiska spelreglerna när vi har haft folkomröstningar även om dom bara varit rådgivande. När det gäller kärnkraften hänvisas fortfarande till en över 25 år gammal folkomröstning. Visserligen kan fråga sig om folkomröstning bara var ett taktiskt drag i eurofrågan då den i stort sett klöv alla riksdagspartier och bäddade för Junilistan

Hus som förfaller

Åker man runt lite som jag gjort under sommaren är det en sak som verkligen ser hemskt illa ut och det är alla hus och övriga byggnader som står runt om i landet och håller på att rasa ihop.
Det borde finnas något bättre styrinstrument än det byggnadsnämnderna har idag för att fastighetsägarna ska städa upp. Det ser inte bara djäkligt ut utan det är självklart också risker för att någon kan skadas.

Mest upprörd blir man när man ser att på tomten i övrigt står fina hus och dyra bilar men så finns ett ruckel till kråkslott intill som ser ut att tillhöra fastigheten. Då funderar jag över hur dom som bor i närheten eller på tomten orkar titta på skräphögen dagligen och hur ser det ut inne hos dem.
Byggnadsnämnderna måste bli mer allerta och använda de instrument man har.
Egentligen hade jag tänkt ta några skrämmande exempel från länet men väljer att avstå. Jag minns ju hur det såg ut på tomten hos en fullmäktigeledamot från miljöpartiet och det ser säkert ut ännu värre nu och då rörde det sig om flera hundra skrotbilar, traktorer och annan utrustningen.
Jag var mest förvånad över att media inte slog upp detta. Jag tänkte, har jag sluppit skriverier om det sett ut så hos mig, vilket jag inte tror och som betyder att media hanterar direktvalda ledamöter olika.

Nu är det snart stora Noliamässan här i Umeå och vi får väl se om något nytt och spännande dyker upp och då vill vi ha regnfritt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.