Privatiseringarna och överklagningarnas Umeå

Regeringens utförsäljning av företag

Regeringen har ju haft för avsikt att sälja ut en del statliga företag, de ska privatisera dessa. Jag tycker det är fel men det bryr de sig säkert inte om.

När man nu gör detta borde man använda pengarna till att skapa bra förutsättningar för framtiden. Satsa pengarna på infrastruktur och bygg de vägar och järnvägar som inte ryms i de nationella planerna och de som skjuts på framtiden.

Vi har ju två projekt i Umeå. Ett är ju vägpaketet dvs. E4 och E12 som måste flyttas ut för att klara luftmiljön och så har vi Norrbotniabanan.

Jag vet ju att man har utgiftstak men lägg pengarna då i ett bolag som man gjorde med Botniabanan. Det här tipset får ni gratis men jag är helt övertygad om att de gör större nytta i infrastrukturen än att sänka skatterna med eller betalar av statsskulden med. Det skulle självklart dessutom göra stor nytta för miljön då staten inte klarar luftkvalitetsnormen här i Umeå

Överklagningarnas Umeå
Att Björn Rosengren ännu en gång skulle överklaga handläggningen av Botniabanan förvånar inte mig. Det är ju det han själv gör sig rik på. Ju fler överklaganden ju högre arvoden stoppar han i egen ficka.

Han tycks ju veta bättre hur lagarna ska tolkas än de som skrev lagarna, Sveriges Riksdag. Det är många år sedan regeringen gav tillåtelse till byggande av denna järnväg i enlighet med den nya lagstiftningen som bland annat kom till för att förbättra och göra processen klar.
Den nuvarande regeringen och också sagt att det är bara att starta bygget. Det har varit en stor lek med skattebetalarnas pengar här och lagstiftningen måste göras om i den riktning som kom från PBL kommiten
http://www.s-info.se/Holmlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.