Kvarkenkonferensen om världsarv, företagen ryter till, samt lata politiker m.m.

* Kvarken

Idag ska jag på förmiddagen åka färja över till Wasa och Kvarkenkonferensen som i år handlar om världsarvet. Tyvärr fick inte Västerbotten bli världsarv, men att landhöjningen är unik är ställt utom allt tvivel. Däremot kan vi inte vänta på den fasta förbindelsen som den ger utan kommunikationer måste lösas, först genom bättre och tätare förbindelser som nås via Replot på finsk sida och med samhällsstöd under en tid, och sedan med en fast förbindelse.

* Företagen ryter till

Företagarna håller på att ryta till om behovet av långsiktighet och även samhällsstöd för trafiken och efterfrågar analyser. Det är bra att vi går hand i hand i denna fråga. Finlands regering är beredd att upp handla i ytterligare 2 år och hoppas att det är ett tecken på nytt färjeläge som kortar tiden.

* Västerbotten ett stort skarvbo om fågelvännerna fått bestämma?

I skarven mellan länderna det vill säga kustbandet har länsstyrelsen gett tillåtelse på skyddsjakt av skarv. Ett fullständigt korrekt beslut som självklart kritiseras av Per Hansson med flera hos ornitologerna. Tänk vilket samhälle det skulle ha varit om de fått styra. Inte en skogspinne hade fått vara kvar för allt skulle ha varit till för fåglarna och Västerbotten varit ett stort skarvbo, ett reservat där inget gått att göra. Vart dom skulle ha levt förtäljer inte historien.

* Lata politiker

TV 4 gör bedömningen att tre moderater, en kristdemokrat och en centerpartist är latast i riksdagen då de inte gjort några avtryck. Dom kanske har varit latast i riksdagen och jobbat med annat. Men jag är dock helt övertygad om att avtryck i motioner eller andra frågor inte är ett mått på aktivitet i politiken.

* Fotboll och trav

Fotbollsdamerna får åka hem från Kina, helt väntat för min del då jag tycker man är utan mittfällt. Däremot blir det bra trav från Solvalla ikväll då två Umåkerstränare har goda chanser. Ove Lindkvist rattar Clear Sign i uttagningen till kriteriet och i samma lopp har Mats Bucht sin tränades Dandie Palema som körs av Per Lennartsson. Jag hoppas och tror att båda har chans att gå vidare så ta med båda på kupongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.