Flopp med hushållsnära tjänster

När det gäller hushållsnära tjänster så ser det ut att bli den flopp som de flesta har trott, nämligen att ingen vill ha dom trots mycken regeringsreklam. Hitintills har 2 % nyttjat dom, 9 % planerar och 87 % saknar helt intresse. Borglighetens huvudnummer är en flopp förutom för några män över 65 år för det är dom som är gillar det bäst.

* Lärarlyftet
Regeringen har beslutat om pengar till detta. Detta ger ökade kostnader för Umeå kommun med 1,7 miljoner för detta år. Man ökar alltså kostnaderna för kommunen innan avtalen är klara, samtidigt som det ser ut att bli en rysare med höga krav.

De borgerliga i kommunen vill införa allt som regeringen hittar på trots att vi inte fått några pengar. Från vår sida har vi alltid hävdat finansieringsprincipen innebärande att staten ska skicka med pengar. Så resonerade även de borgerliga när de var i opposition men ändrade sig när de kom i regeringsställning.

* Profeten Muhammed
Svenska företag hotas på grund av en rondellhund av Lars Vilks. Från den islamska sidan kommer alltför ofta hot om våld. Jag har så svårt tro att det var en ide som Mohammed hade för sin religion. Troligen är det människor som använder detta för att rättfärdiga sitt våldsbeteende. Någon riksdagsman var också tveksam till om imanen av Sverige skulle få närvara vid riksdagens öppnande då hans kvinnosyn var någon helt annan än den vi har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.