EU:s jordbrukspolitik upphör inte att förvåna

* Förvånad, om än positivt
Om det är sant det som sägs, att EU beslutat sig för att bidragen för att hålla åkrar i träda ska upphöra är jag jätteglad. Om den svenska regeringen stöttat beslutet blir jag ännu gladare.

Att ge bidrag för att inte bruka jorden är helt fel i ett kretslopp och att ha ett system där 10 % av åkrarna ska hållas i träda för att det inte ska produceras för mycket spannmål är märkligt. Det visar på att jordbrukspolitiken är besynnerligt konstruerad. Vilken annan näring får stöd för att inte producera saker? Ska det finnas stöd måste det vara för att hålla priset nere så alla har råd att äta.

* Farliga produkter
Man slutar aldrig heller att förvånas när man hör att det finns medel i kläder som ger långsiktiga problem för miljön när kläderna tvättas.

Det var bra många år sedan Umeå arbetarekommun hade en motion till kongressen som vi kallade den omvända bevisbördan. Den gick ut på att inga produkter skulle få användas om man inte kunde påvisa vilka effekter de har på miljön. Vi får rätta till för mycket i efterhand.

* Skitiga underkläder
Badanläggningar klarar inte av att tvätta kläder har vi hört talas om. Det är alltför många människor som har på sig sina underkläder under badkläderna när man besöker baden och det i sin tur gör att man badar i en tvättbalja.

Det konstiga är att människor inte respekterar de regler som finns utan att man skulle tvingas göra kontroller innan folk går in i badet om dom har underkläder på sig under badkläderna. Jag undrar om dessa badar i tvättvattnet från tvättmaskin när dom är hemma eller hur man tänker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.