Språkbruk, opinionsundersökningar och kostnadsutjämningssystemet

Igår var jag på ishockey då Löven lyckades rädda en poäng i slutskedet. Ska Löven kvala behövs skärpning i spelet, mera kamp, bättre skytte och in på mål för att skymma målvakten.

Kan ni tänka, att det var inte en enda person som framförde kritik mot den historia jag lagt ut på min blogg, men det var nog flera hundra som kom med uppskattande kommentarer förutom reportrar från VF och tv som gick som budbärare åt Fi.

En hel del människor ville också ha svar på frågan varför VK agerade som dom gjorde men det får ni fråga dom om, det är mitt självklara svar. Har fått en del roliga historier via sms kan jag berätta men ni får inte reda på varifrån mera än att flera av dom kommer från dom som driver feminismen hårt.

* Får man säga sätta på i TV
När jag kom hem slog jag på TV:n för att kolla övriga matchresultat och programförändringarna inför V75. När tv:n står på hör jag ordet sätta på upprepade gånger och i det sammanhang som min historia, i endera en TV serie eller i en trailer för en serie.

Nu väntar jag med spänning på reaktionerna mot ledningen för Sveriges TV, författaren som skrivit pjäsen och den skådespelare som hade rollen. Det ska bli mycket spännande att se eller om reaktionen bara gäller mig.

* Opinionsundersökningar
Det ser bra ut i väljarundersökningarna för vårt parti. Men med det vinner vi inte nästa val på utan vi måste utforma vår nya politik som måste innehålla det vi i Umeå gick till val på, nämligen jobben. Vi ska prata vår politik, den som alliansen för avslöjar sig själv och ger utslag.

* Det är inte synd om stockholmsområdet
När jag kom hem efter hockeyn blev jag också uppringd av en journalist som ville ha reda på vad jag tyckte om förslaget till ny kostnadsutjämning. Hade inte hört ett dugg om detta men det skulle vara förödande om vi, som är den kommun i landet som betalar mest, skulle få ytterligare bördor och ta ett ännu större ansvar för resten av länet och landet.

Umeå kommun betalar ju mest till kostnadsutjämningen i hela landet och har dessutom av den orsaken också en av dom allra högsta skatterna i hela landet. Stockholm och kranskommunerna däromkring är det inte synd om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.