Gamlia, konstnöspår, fotboll och Löven

Idag hade jag tänkt komma tillbaka till centerns syn på demokratin och om man får yttra sig eller inte men nöjer mig med en kort kommentar. Jag känner många centerpartister runt om i landet och pratar med dom i förtroende. Jag vet att det finns ett stort missnöje med den politik man för och att man i många frågor gått från att vara ett folkrörelseparti till att vara det parti som angriper den största folkrörelsen av alla nämligen fackföreningsrörelsen. Man är också det parti som gör det mest av alla partier. Ingen debatt har synts utåt och jag har först nu förstått att det beror på rädslan av att ’halshuggas’ om man säger det man vill.

* Uppvärmda planer
Tanken om ett uppvärmd Gamlia istället för brist på träningstider väcker intresse men visar på att vi har ganska lätt att ligga kvar i gamla spår. För mig kom iden när jag var ute på en stavgångspromenad. Att motionera lagom hårt ger hjärnan friskt blod. Hur det blir med värme på Gamliavallen är däremot en sak för vår Fritidsnämnd att diskutera men tankar som man får tycker jag är lämpliga att blogga om men får aldrig tolkas som om att alla tankar kommer att genomföras.

* Per Elofsson
Konstsnöspåret på Nydala är egentligen Per Elofsson förtjänst. Jag lovade detta som en hyllning till skidåkningen när han vann VM guld. Visst blev det lite komplicerat då dåvarande landshövding stoppade EU bidrag till anläggningen då han trodde det skulle vara till nackdel för Kiruna som skidort. När jag samtalade lite kort med Per under Umegalan och ville veta hans koppling till sporten berättade han att ingen från IFK efterfrågat hans kunskaper. Generellt är man dåliga på att använda idrottsmän som vill ge tillbaka sitt engagemang till en sport som gett dom så mycket.

* Fotbolls EM
Sverige gick som väntat till EM genom att slå Lettland hemma. Däremot åkte England dit hemma och på mycket länge kvalade dom inte in. Tänk vilken revansch för Sven-Göran Eriksson som fick kicken mer eller mindre framtvingad av engelsk press. Jag undrar om det finns någon självrannsakan bland den gruppen men det är väl bara att hänga tränaren som vanligt.

* Björklöven
De har gjort en ordentlig uppryckning den senaste tiden trots alla problem med skador. Men för mig är det svårt att glömma det AIK mål som först och främst var offside i målgården och som troligen även var spark även om det är en gränsdragning då spelaren stod helt stilla och inte rörde foten. Men klarare offside kan inte finnas och en målkamera hade talat om för domaren hur det faktiskt var om han hade frågat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.