Synd om folkpartiet? och Maud Olofsson

* Synd om folkpartiet?
Idag har vi kommunfullmäktige då vi bl.a. ska behandla en motion från folkpartiet som inte vill att vi ska utse styrelseledamöter ’ur politiska maktförhållanden’ när det gäller kommunala bolag. Det kan inte finnas annan orsak än att man är missnöjda med sitt eget arbete och sina egna ledamöter. Det är fritt fram för varje parti att utse vilka ledamöter man vill. De behöver inte vara partimedlemmar för att väljas. Däremot ska de alla ta ansvar för bolaget.

Vad man vill med bolaget bestäms när ägardirektiven ges och det är där politiken finns. Vill inte folkpartiet ha några styrelseledamöter så kan de överlåta dessa platser till de andra i högerburen eller ge dem till oss. De ledamöter vi utser har bred kunskap och klarar av att styra ett bolag och en del har haft bolag själva.

* Maud Olofsson
Före valet var hon ofta ute i media och klagade på Bo Bylund, generaldirektör på AMS, att han gick regeringens vägar när han talade om hur det gick med arbetsmarknadspolitiken samt vilken väg arbetslösheten var på väg åt. Tänk att inte Maud fortsätter att skylla på honom och den socialdemokratiska regeringen när det gäller arbetsmarknaden?

Apropå arbetsmarknad vill Maud minska konflikträtten. Jehovas vittnen hade anställda med svältlöner och till och med Littorin tyckte det var hemskt med de låga löner man betalade. Ska vi inte ha en statlig lönepolitik som i kommunistländer då ska vi ha konflikträtt för facken så de kan få tillstånd avtal och därmed drägliga löner för folk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.