Idrottsgala och Jerrinpris

Igår hann jag efter vår fullmäktigegrupp, som vi har dagen före kommunstyrelsen, hem och se idrottsgalan. En riktigt bra tillställning där ledare och idrottare får sina förtjänta utmärkelser med Jerringpriset som gräddan på moset och som delas ut efter folkets röst. En omröstning som dock har stora brister då det går att rösta flera gånger. Jag tillhör dom som alltid tror på systemet; en person – en röst annars är vi tillbaka till 1800-talet där egendomen gav röstetal.

Västerbotten fick stora framgångar främst genom familjen Pärsson från Tärna där jag speciellt gläds för Anders då jag tycker att idrottsledarna alltid hamnar i bakgrunden. Vi ska inte glömma bort både Byggmark och Ferry och räknar vi rätt blev det 1:a pris i 4:a av 8 grenar.

Mest överraskad i positiv anda blev jag ändå av det hederspris som Sven Tumba fick. Tumba som självklart var en ungdomsidol och som gjorde vad han ville i en ishockeyrink innan han gick över till golf. Vi som sett honom genom åren vet att han hjärta alltid funnits i Djurgårdens IF och det var väl det som var ett problem då Djurgårdare inte varit populära ute i landet då de är lite stora i korken.

Desto mer imponerad blir man över det skolprojekt som Tumba drivit igång i Sydafrika för att ge ungdomar en bättre förutsättning för resten av livet. Mycket bra av Tumba och att det kommer från en Djurgårdare. Man funderar dock bara på varför inte ett så rikt land som Sydafrika med sina naturtillgångar inte kan få fram pengar och ge grundskola till sina barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.