Pepparkakshus och öppet stadshus

Som traditionen har Umeå kommun öppet stadshus i början på året och då visas det upp det som vi för närvarande håller på med. Många är intresserade av nya planer och konstnärligt campus finns med.
Andra sevärdheter kommer att bli det pepparkakshus som barnen och ungdomarna på kulturcentrum kom med till mig dagarna före jul då de är oroliga vart de ska hålla till när badet byggs.

Alltså; Öppet stadshus nu på lördag den 19 januari mellan kl. 11-15. Vi kommer att bjuda på kaffe och tilltugg. Alla är välkomna.

För fler bilder se min hemsida.

* Etanolbilar tankade med bensin får gratis parkering
Uppfattningarna om etanol skiljer sig åt mellan olika experter och om den är miljövänligt eller ej. Däremot vet vi att det inte bidrar till att klara luftkvalitetsnormen. Trots detta vill en majoritet i kommunstyrelsen att etanolbilar ska ha gratis parkeringar. Det innebär att många bilar tankade med bensin får gratis parkeringar. Detta är märkligt och jag vet t.o.m. kommuner som har etanolbilar vilka aldrig körs på etanol.

2 kommentarer

  1. Göran Bergqvist

    I annonsen i VK påpekas att det är gratis parkering i samband med Öppet stadshus. Ännu ett sätt att markera att det är bilisterna människorna i stadshuset satsar på. Varför inte i stället ta tillfället att markera att det är lämpligt att resa med buss till ett evenemang i centrum, eller åtminstone låta folk sköta sin parkering bäst dom vill.

  2. Göran Bergqvist

    Så här står det på UPABs hemsida om (Umeå)miljöbilar:
    ”För miljöfordon som kan köras på biodrivmedel, gäller att ägaren skall kunna visa att minst halva volymen använt drivmedel är biodriv-medel.”
    Man kan alltså inte tanka bara bensin, varför man nu skulle göra det, den är inte billigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.