Rockkonsert och att samla krafter för tillväxt

Igår gjorde jag ett uppehåll i bloggandet då vi åkte in till Patong för att gå på rockgala. Det var en riktig höjdare med Little Gerhard som trots sin ålder, snart 75 år, är alldeles gudomlig att lyssna på. Han kan de allra flesta av låtarna som Elvis har gjort. Dessutom ska han och några andra rocklegender göra ett antal uppträdanden till sommaren i Sverige men tyvärr inte i Umeå. Länge leve klassisk rocken roll!

Däremot är det märkligt att gå på gatan Bangla Rood i Patong. Det finns visserligen många musikklubbar men också män som är män men som ser ut som kvinnor och fotomodeller. Det finns också prostitution men thailändarna, som är mot droger, vet att den nya regeringen tar i med hårdhandskarna mot droger och narkotika. Det är hårda bud enligt dom själva.

Hotellet som vi bor på har som alla arbetsplatser i Thailand mycket gott om folk och de har bussar som skjutsar dem till och från jobbet.

* Smala krafterna för tillväxt
De kommande åren hoppas jag vi lyckas samla alla de krafter som vill ha en fortsatt positiv utveckling och tillväxt i vår kommun. Men också att vi kan hjälpas åt att dra lasset åt det hållet. Tyvärr har vi några som motarbetar oss. Först av allt är det alla överklaganden som gör att få vågar satsa pengar. Sedan finns det en del tjänstemän på länsstyrelsen men också i vår egen organisation som motverkar tillväxt, även vissa politiker som hejdar en positiv utveckling och att nya jobb skapas.

För socialdemokratin är den viktigaste frihetsfrågan för människor att folk har ett jobb att gå till och att man känna att man är del av ett sammanhang. Däremot tror jag inte på Thailandsmodellen med låg utbildning och många människor på arbetsplatserna. Det är istället mycket forskning och hög kunskap som är det viktigaste. Låt oss därför försöka finna en Umeåmodell för tillväxt och nya jobb. En modell som innebär att vi hela tiden ser till alla de möjligheter vi har och tar tillvara dessa, samt finner arbetsplatser för dem som vill stagnera i andra kommuner/i andra myndigheter och på andra ställen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.