Åter till vardagen

Påsken är över och man är åter på hemmaplan även om det blir en hel del resor de närmsta veckorna. I och med den kyla som var i helgen skulle man nästan inte kunna tro att det ser en global uppvärmning. Under natten mot måndagen var det 27 grader kallt men trots kylan gick gäddfisket bra och ett 20-tal har hamnat i frysar. Jag har däremot legat lite lågt med bloggandet över påsken då det har funnits annat viktigare att tänka på. Men nog händer det att jag funderar över fortsättningen på VK.

* Bokslutet
Kommunen gör ett bra resultat för fjolåret och de flesta styrelserna har ett överskott som man får ta med sig. Man kan dock undra om det är just den signalen som varit viktigast, dvs. att de får behålla pengar om det blir ett överskott och att underskottet också ska tas med om det blir så. Vi har även tillfört en lönereserv för detta år så vi ska analysera orsaken mera. Styrsystemen är också en bidragande orsak och dessutom har vi mycket pengar i anslag i Umeå. Det har att göra med att vi har högre skatt än de flesta andra kommunerna. Skatteintäkterna har ökat men det är framförallt överskotten i nämnderna som är glädjande och att man får ett överskott ur anslagen. Det ligger ett mycket gott och ihärdigt arbete i att få ordningen på ekonomin och styrningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.