Vill Maud Olofsson börja peka ut barn?

På annat sätt kan man inte tolka hennes utspel om att börja behovspröva barnbidragen. Ett motiv är den borgliga regeringens politik har gett dem med högre inkomster stora skattesänkningar. Maud Olofsson säger inte detta rent ut men det är det som är innebörden i hennes uttalande. Hon och hennes regeringskollegor måste inse att det är de stora skattesänkningarna för de rikaste som är orsaken och att det är detta som ska justeras istället för att börja märka barn.

Vi socialdemokrater står för en generell välfärdspolitik och där ingår barnbidraget. Alla barn är lika vid födseln och ska ha samma värde, därför ska samhället ge ett generellt bidrag till alla barn. Vi har inte differentierade sjukvårdsavgifter då vi blir sjuka utan alla avgifter, förutom skatten, är lika och ingen ska behöva avstå från sjukvård på grund av inkomstens storlek.

Uppslutningen bakom en generell välfärd har haft ett brett stöd hos befolkningen och bland de politiska partierna. Välfärd ska betalas gemensamt via skattesystemen och ingen ska behöva pekas ut som bidragsmottagare på grund av inkomstens storlek.

Barnbidraget finansieras av alla skattebetalare och även de som inte har egna barn ska vara med och finansiera barnen och viljan att skatta barn. Barn är en nödvändighet och den enda möjlighet som finns om samhället ska utvecklas och överleva. Fingra inte på barnbidraget Maud Olofsson.

2 kommentarer

  1. Andreas Johansson

    Mauds förslag är mycket bra och Holmlunds argumentation är trams. Hur kan vi t ex ha ett behovsprövat bostadsbidrag med den analysen? Sanningen är att Holmlund, och andra sossar, inte vill ge individen rätt att styra sitt liv. Istället vill man ha ett samhälle där man kan styra individer genom att skapa ett system där alla är mer eller mindre beroende av bidrag och statens goda vilja. En märklig människosyn är vad det handlar om!

  2. carina

    Jag håller med Lennart till 200%!!
    Jag vill ha ett samhälle som bygger på alla människors lika värde. Detta är vi många som tycker och det kommer att visa sig vid nästa val.
    Därför: Gå och rösta, och du-rösta med hjärtat på rätta stället!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.