Heja på UIK och energi & miljö

Nästa söndag har UIK:s damer en god chans att än en gång kvalificera sig till final i Women’s cup och vara bland de två bästa lagen i Europa. Själv är jag tyvärr på resande fot så jag kan inte se matchen men jag hoppas att så många som möjligt tar chansen och åker till Gammliavallen och hejar på. Det var en bra och spännande match idag men det gäller att laget kämpar på för fullt om man ska gå vidare.

* Energi och miljö
En stor nyhet idag har varit att det går att spara mycket pengar med rätt lampor och ventilation. I kommunen har vi satsat mycket på ventilation under en längre period och jag hoppas verkligen att vi har satt dit rätt aggregat som är energisnåla. Lampor ska självklart också åtgärdas. Det gäller också att hushållen får rätt information om hur man gör för att hushålla med energi.

När det gäller den framtida energipolitiken har jag med stor tillfredsställelse tagit del av Metalls syn på kärnkraften. Det gäller att begränsa det som ger störst skador och vad oljan och dess förädlade produkter har gett upphov till i mängden föroreningarna och skador i världen vet nog ingen. Fusionskraften måste få resurser så den kan utvecklas för det är lösningen på energipolitiken, men i väntan på storskalig drift är kärnkraft en bra energikälla. Rökning är mycket farligare än kärnkraften och har dödat tusentals gånger fler människor än vad kärnkraften har orsakat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.