Högerhyror…

… så kan man kalla utredningsförslaget som regeringen fått på sitt bord. Ett förslag som innebär att hyrorna höjs. Det är inte synd om fastighetsägarna. De får skälig avkastning på sitt kapital och därmed en hyfsad vinst. Jag har inte hört eller sett några bolag som har gått omkull och jag förstår inte varför hyresgästerna ska betala mer för att öka vinsten för ägarna.

Det kommer inte att byggas fler bostäder om vinsterna blir högre, de vill att varje fastighet ska gå runt, och inflyttningshyrorna förhandlas fram i nybyggda hus före man börjar bygga.

Om regeringen köper förslaget visar det sig än en gång att man vill föra över pengar från dom som inget har till dom som redan har mycket. Grupper som redan har fått ut mest av skattesänkningarna.

Det hade varit och är ett bättre förslag att återinföra ett investeringsbidrag för smålägenheter liknande det som fanns förut. Då kommer bostadsbyggandet igång med små lägenheter till nytta för ungdomar och äldre samt att det ger rotation i systemet.

* Umeå huvudstad för damidrott
Igår blev IKSU svenska mästare igen och jag tror det var tredje eller fjärde gången av fjärde eller femte året i rad. Så grattis IKSU till guldet i innebandy. Ifjol förlorade man i finalen så det var läge för revansch.

Vi har också vårt kära UIK i damfotbollen som vunnit de flesta mästerskapen under 2000-talet och är bland de bästa i Europa. I innebandy och fotboll finns dessutom fler lag i högsta serien härifrån.

Kvinnlig idrott är i Sverigetopp i Umeå. Det beror självklart på att man har duktiga spelare samt att man har tagit till vara på talangerna. Men också att man har haft klubbledningar som tycker att kvinnlig idrott är väl värd att satsa på.

Kommunen har självklart också bidragit genom att se till att det finns tillgång till attraktiva träningstider. Prioriteringen har utgått efter seriesystem samt att manlig och kvinnlig idrott behandlas lika.

Självklart har även sponsorerna bidragit genom att man insett att kvinnlig idrott är ett bra sätt att marknadsföra sitt företag. Umeå är Sveriges bästa stad när det gäller förutsättningar för kvinnligt idrottsutövande. Så grattis än en gång till IKSU:s innebandytjejer.

En kommentar

  1. Patrik L

    Om regeringen tar detta beslut och skon inte passar för herr Holmlund så kan ju Bostaden införa hyresstopp! Som ett av landets mest inkomstbringande allmännyttiga bostadsföretag så finns det ju utrymme för det. Men vi VET att du inte är intresserad att medborgarna ska få det bättre. Så jag sätter 1000 spänn på att du kommer att höja hyrorna precis så mycket som det går. Nu vet även jag att du inte är VD eller styrelseordförande för bostaden, men eftersom du är kommunordförande och kommunen äger Bostaden så finns indirekt makten att ta beslutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.