Utan avtal blir det låga pensioner

Många personer riskerar att få låga pensioner då deras arbetsgivare skiter i att betala in premien för tjänstepensionen. En av fem småföretagare gör inte detta. Tjänstepensionen finns i avtalsförsäkringarna och finns det inga kollektivavtal så missar man pensionen.

Det finns partier i högeralliansen som vill begränsa strejkrätten för facken då de kräver kollektivavtal. De som motarbetar den rätten motarbetar de anställdas rätt till pension. Jag har vidareutvecklat detta i en artikel som är publicerad i dagens papperstidning. Kampen mot partier som vill begränsa strejkrätten ska gå vidare.

* Befolkningsökningen
Det ser ut som om vi idag har passerat 112 000 invånare. Det ser ganska bra ut även om man inte kan dra några slutsatser för hela året på ett kvartal, även om drygt 200 personer plus är mycket bättre än förra året som hade ett litet minus.

Det har fötts fler och färre har dött så födelsenettot ser bättre ut. Inflyttningen har ökat och utflyttningen minskat vilket också är ett plus. Men som sagt man ska inte dra alltför stora slutsatser av detta då terminsavslut och terminsstart avgör hur året kommer att bli.

* Företagsbesök
Vi försöker göra besök ute på olika företag en gång per månad. Idag besöker vi de agriella näringarna. Jag skulle gärna vara ute mer men det är ibland svårt att få tid i kalendern då det finns så mycket annat som måste gå före. Men företagen uppskattar detta så vi ska försöka prioritera detta mer i framtiden.

2 kommentarer

  1. Erik Bylund

    Blöter på fingret och räknar medborgare… +200 i år, JAJAMÄNSAN! Det går bra för Ume!

    När ska Holmlund lära sig att befolkningstalet är ingen direkt värdemätare på hur det går för stan! Stundenterna i Ume utgör ca: 30% av befolkningen en betalningssvag grupp som kräver samma service som övriga medborgare! Variationerna i antalet studenter på universitetet påverkar nog befolkningsstatitiken i Umeå mer än vad Holmlund inser!

  2. Pontius Pilatus

    I Tv rapporterades det att kommunerna har jättestora pensionsskulder som inte betalats in. Många avkommunernas ekonomichefer är bekymrade och påstår att politikerna inte vill lyssna. de vill använda pengarna till annat!
    Men Lennart ,du har väl sett till att vi inte har sådana skulder, trots att vi nu skall låna ut milionstal kronor. Vi är väl stadd vid kassa !??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.