Den långa måndagen – igen!

Idag har vi kommunfullmäktige och dagen ska avslutas med partiets representantskap och att redovisa inför budget. Tyvärr finns det inte så mycket att säga då vi inte vet vilka pengar som finns.

Kommunfullmäktige börjar kl. 9 och den debatten går att följa både via webben (kommunens hemsida) och i radion. På dagens fullmäktige är det inte många beslutsärenden. Endast årsredovisningen, detaljplan för sandåkern, stadgar för vår pensionsstiftelse och en utökning av investeringsramen för curlinghallarna från 4 till 6 banor.

Däremot är det nio interpellationer och 11 enkla frågor. Skillnaden dem emellan är att på interpellationen får fler än den person som ställt frågan och den som ska svara vara med och delta i debatten. Om det är en enkel fråga så är det bara den som frågar och den som svarar som får debattera.

Interpellationer och svaren finns även utlagda på kommunens hemsida. Som sagt det blir en lång dag vilken toppas med en förkylning slog till under helgen.

* Inlåst, förolämpad och pinad
Dagens rubriker är annars om den person som hållit sin dotter inlåst i 24 år och dessutom förgripit sig på henne. Hon har också fött sju barn. Men det är obegripligt hur något sådant kan hända och att ingen, inte ens mannens hustru, har märkt något.

* Valborg och 1:a maj
Valborgsmässoafton brukar vara en dag med stora kalas där många ungdomar gör sin debut med alkohol eller att man prövar narkotika. Här måste vuxenvärlden ta sitt ansvar och inte köpa ut alkohol till minderåriga. Tänk på vilken tragedi du kan sätta ungdomarna i.

Vad gäller 1 maj så ska jag tala i Nordmaling och det är dags att börja fundera på det tal jag ska hålla. Det borde dock vara ganska lätt då vi har en regering som fattat många beslut som jag inte delar. Ett ämne som kommer upp är bl.a. utförsäljningen av statliga företag. Vin och Sprit är ju redan sålt och de pengarna borde användas till infrastruktur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.