Det går att diskutera vem som är bov till varför luften inte är bättre i centrala Umeå

Idag har vi debatterat vägpaketet i Umeå och de insatser som lagts fast i en avsiktsförklaring för att få igång vägbyggnationerna. V och Mp är oroliga för att vi tar över statens ansvar för statliga vägar.

En del saker har kommunen varit tvungna att göra och en del kan räknas till exploateringskostnaderna. Då ska man också komma ihåg att vi socialdemokrater har haft det högt prioriterat och i budgeten för genomförande. Men tyvärr så bifölls besvären när Björn Rosengren var kommunikationsminister.

Sedan inledde partiet ett mer omfattande samarbete med miljö- och vänsterpartiet. De gjorde som vanligt och motarbetade vägdragningarna i Umeå i förhandlingarna med regeringen. Det har inneburit att vägpaketet i Umeå inte har kommit tillstånd, samt att vi inte har klarat av miljökvalitetsnormen.

De är därmed ansvariga för att kommunen måste gå in med pengar för att klara av luftkvaliteten och vi vet att den enda åtgärden är att bygga vägarna. Därför tycker jag att man från vänster- och miljöpartiet ska sluta skylla ifrån sig då man är ansvariga för att vi inte kunnat bygga bort den dåliga luften och nu går in med kommunala pengar. Då spelar det ingen roll att vi förhandlat med en regering där centern har ansvar för kommunikationsfrågorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.