Skicka Reinfeldt på praktik till Västerbotten

VÄSTERBOTTENS LANDSHÖVDING HAR VAKNAT PÅ RÄTT SIDA
Till min stora glädje ser jag att vår nye landshövding, Chris Heister, nu vill att det satsas pengar på vägar och på Norrbotniabanan. Jag tror inte hon hade den uppfattningen när hon satt i moderattoppen och som landstingsråd i Stockholm. Hon har varit här i två månader och på den tiden insett vad som behövs och vad som är bra för hela Sverige.

Sådant gillar jag, att man omprövar det man haft fel eller bristande kunskaper om. Därför har jag ett förslag som går ut på att Reinfeldt kan få tjänstledigt i två månader och vara här och praktisera. Då kanske även han kommer att inse att Norrland behövs, likväl som att Norrbotniabanan behövs.

MODERAT RÄTTSPOLITIK HAVERERAR
Riksåklagaren drar i nödbromsen och sätter stopp för övertid, tjänstledighet och nyanställningar hos åklagare. Orsaken är att pengarna inte räcker. Det innebär att åtal inte kan väckas och brottslingar inte kan dömas.

Moderaterna som har påstått sig värna rättsystemet. Det kan väl inte vara rätt att sänka skatterna så mycket för de som har det bäst så att inte misstänkta brottslingar ska kunna dömas och få sitt straff. Straff ingår som en del i det brottsförebyggande arbetet. Det behövs en haverikommission inom rättsväsendet.

MODERAT SPLITTRING
Men hur är det ställt med de nya moderaterna? När man ser hur omröstningarna har gått till i Storuman ser man att det måste vara ett mycket splittrat parti då andra partier lägger sig i deras nomineringar.

Jag tycker i och för sig att systemet som vi enats om i Umeå är mycket bättre och så ska det vara. Andra partier ska inte lägga sig i vilka kandidater som ett annat parti för fram, det är att missbruka demokratin. Det är min bestämda uppfattning vilket jag också har sagt många gånger. Men om VK:s uppgifter stämmer att Gunnar har skrivit en lapp på bordet att han lämnar moderaterna är det andra saker i bakgrunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.