Hur mår du Sören Wibe?

Ska man tro tidningsspekulationer
idag så kommer Sören Wibe att bli en av två ledare i Junilistan. Jag ska villigt erkänna att jag i min vildaste fantasi inte trodde att han skulle kunna ta ett sånt steg. Med den vänsterinriktning han haft i sina politiska värderingar om ett samhälle byggt på en generell välfärdspolitik och med alla de saker som ryms inom den generella välfärdspolitiken.

Junilistan grundades främst av missnöjda högerkrafter som gamla bankdirektörer där Nils Lundgren jobbade i en bank som satte hela Sverige i gungning. Ska nu Sören Wibe axla den högerinriktning som junilistan stått bakom? Att Sören varit EU kritiker det vet vi men det finns det flera av inte minst i Norrland.

Sören har haft förtroendet att sitta både i Riksdagen och i EU-parlamentet för socialdemokraterna men nu tolkar jag det som om att han resonerar som följande; att får jag inte som jag vill då byter jag vilket han gjort en gång tidigare när han kom till socialdemokraterna från vänsterpartiet då de gick emot kärnkraften. Jag tycker att Sören Wibes agerande skadar förtroendet för honom som person och dessutom skadar det demokratin.

5 kommentarer

 1. Berith

  roligt att Junilistan får ett sånt toppnamn som Sören!! Jag har beundrat hans EU-motstånd i alla år

 2. Glenn Sandström

  Ovsett Sören Wibes politiska åsikter av vilka jag delar få eller inga så får det väll vara måtta på de negativa superlativen och personangreppen. Att en individ utnyttjar sin demokratiska rätt till föreningsfriet kan väll inte skada demokratin. Snarare är det väll ett uttryck för en fungernade sådan. Oavsett vad gammla politrucker som Holmlund tycker är livstidsanslutning till det statsbärande partiet, oavsett vad man anser om deras politik tack och lov inte en del av det svenska statskicket. Det försvann i öst när muren föll och vår variant 1991 då kollektivanslutning av LO-medlemmarna försvann. Det var bättre förr va Lennart?

 3. Ulf Lindström

  Jag delar inte alls Sören Wibes ståndpunkter, men han ska ha all heder för att han konsekvent driver den linje han tror på, till skillnad från övriga sossar som bara bryr sig om makten som sådan, smutskastar och byter politik så fort dom får chansen.
  Däremot kan man fråga sig om Juni-listan fortfarande tänker vara ett i grunden EU-positivt parti med Wibe vid rodret?

 4. Richard Lessler

  Tyvärr är det ett tecken i tiden – person går före helhet i politiken.
  Wibe är ett exempel på den sortens politiker som sätter sig själv i centrum. Är det någon som tror att Wibes avhopp från S är en slump? Kom i en tid då Lundgren lämnar in. Märkligt är att Wibe synes bli inplacerad på denne Lundgrens plats. Ingen inröstning eller? Detta problem har ”hela politiken” från V till M. Några exempel till på sk kappvändare

  Anders Wijikman fn Kd
  ohlsson.Schmidt fn Mp
  Van der esch fn Junilistan
  ja så där håller det på i denna tid av charlatnism.

 5. Ulf Lindström

  Men herregud… Ta och titta lite närmare på sossarnas politik och hur den har förändrat sig under de senaste 20 åren! Föreslår borgarna något så skriker sossarna katastrof och anklagar förslagen för att vara direkt ondskefulla, för att en sådär 3 år senare föreslå samma sak själva, men då naturligtvis ur helt annorlunda och ”ädla” motiv. Ta bara skolfrågan som exempel. Detta hejdlösa kappvänderi, hyckleri och direkta ohederlighet är huvudorsaken till varför jag aldrig någonsin kommer att rösta på sossarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.