Gå till jobbet gubbar

Om man går, dvs. promenerar till jobbet och drabbas av cancer så har gubbarna 33 procents större chans att överleva enligt professor Alicja Wolf på Karolinska. Det behövs så lite som 30 minuter om dagen. Vi får nu nästan dagligen se rapporter om vilka positiva effekter motion har och att det inte behöver vara så våldsamt mycket motion.

Läkare har till och med börjat skriva ut motion på recept. Nu handlar det inte enbart om att förebygga risken att dö i cancer. Motion har kanske större betydelse för att förhindra hjärt- och kärlsjukdomar, samt diabetes.

Det är emellertid märkligt att när det finns så säkra bevis i detta fall att inte fler människor tar ansvar för sin egen hälsa. Det mest skamliga är att inte föräldrar lär sina barn från tidig ålder att motion är viktigt och nyttigt. Det skulle behövas ett uppvaknande i en ny motionsrörelse.

En kommentar

  1. Janna Tengman

    Vissa har flera mil till jobbet, så gå är ett dåligt förslag, då får man vara på vägen hela natten…när man gått halva tiden får man vända för att hinna tillbaka till jobbet igen…så ???nästa bra förslag från dej…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.